Weigeringen sanering asbesttuinen Gijmink

Zestig mensen in de zogenoemde ‘buitenste schil’ van de Goorse wijk ’t Gijmink hebben nog geen overeenkomst getekend met de gemeente Hof van Twente voor sanering van de grond. Daarvan is het zeker dat 30 huiseigenaren de percelen niet laat saneren. Dat zei wethouder Harry Scholten gisteren tijdens de raadsvergadering. De sanering, die voor een groot gedeelte wordt betaald door de Provincie Overijssel, wordt uitgevoerd door Arcadis en NTP en gaat in maart van start. Deze week zijn er een drietal bewonersbijeenkomsten waar informatie zal worden gegeven over de werkzaamheden. Deze zijn vanavond, morgen en vrijdagavond vanaf 19.30 uur bij De Bebsel. In totaal worden er bij zo’n 500 woningen bodemsaneringen uitgevoerd. Die moeten in 2018 zijn uitgevoerd. Deze week waren er drie Tweede Kamerleden op bezoek in ’t Gijmink. “Een nuttig bezoek” aldus Scholten. “Er werd hen veel duidelijk over de bodemsaneringen.”

Asbestsanering1

Gerelateerde berichten

  • Afsluitende deel sanering Gijmink valt 3 miljoen duurder uit13 april 2020 Afsluitende deel sanering Gijmink valt 3 miljoen duurder uit De kosten ven het laatste deel van de Goorse wijk 't Gijmink zijn 3 miljoen hoger uitgevallen dan aanvankelijk begroot. De totale projectkosten bedroegen € 45,5 miljoen. Er is besloten om […]
  • Vaart maken met asbestsanering (UPDATE)18 november 2015 Vaart maken met asbestsanering (UPDATE) De gemeente Hof van Twente wil een tempoversnelling als het gaat om de asbestsanering in de Goorse wijk 't Gijmink en de sloop van asbestdaken, ook in overige delen van Goor. De gemeente […]
  • Extra raadsvergadering over bomenkap12 januari 2018 Extra raadsvergadering over bomenkap De discussie rondom het voornemen om 94 monumentale eiken te kappen aan de rand van Goor zal op korte termijn ook in raadsbreed gevoerd gaan worden. PvdA-fractievoorzitter Rijkens heeft […]
  • Gijminkbewoners luchten hun hart tijdens hoorzitting asbestsanering15 februari 2018 Gijminkbewoners luchten hun hart tijdens hoorzitting asbestsanering Er kwam de nodige frustratie naar boven bij de Gijminkbewoners die aanwezig waren tijdens de hoorzitting in wijkgebouw Villa '70. De bijeenkomst was georganiseerd door de SP. de PvdA, […]
  • Asbestadvocaat hekelt houding wethouder18 april 2018 Asbestadvocaat hekelt houding wethouder Asbestexpert Bob Ruers hekelt de wijze waarop de asbestsanering op ‘t Gijmink wordt uitgevoerd. Met name de wijze waarop wethouder Harry Scholten de kritiek pareerde nadat in nieuwe […]