Prins Rudi klaar voor een heftig weekend

“Ik heb er onmeunig volle zin an” zegt hij veelzeggend. Voor Hofprins Rudi gaat het vanaf morgen echt beginnen. De hoogheid van CV Sterzo voert vanaf dan de Goorse carnavalisten aan en zal morgenvroeg beginnen met een bezoek aan de basisscholen De Albatros en de Heeckerenschool. Dat doet hij met de Kinderprins van Sterzo die net daarvoor zal worden geïnstalleerd. Morgenavond is de feestavond in café De Ster met de band Exposure 2.0 waarvoor hij nadrukkelijk heel Goor uitnodigt. “Dat is mooi voor iedereen, verkleed of niet. ’n Goorsen aomd.” Zaterdagochtend zal hij met zijn gevolg de stadssleutel in ontvangst nemen op het gemeentehuis waarna het feest is met de zusterverenigingen uit Bentelo en Hengevelde, ook bij De Ster. Daar is zaterdagmiddag ook het traditionele Kindercarnaval. “We hebben dan limonade en lekkers voor alle Goorse kinderen.”

Vlnr: Adjudant Gerco Weeink, prins Rudi Jansen en adjudant Jesse OverbeekOp zaterdagavond gaat de Hofprins met zijn adjudanten Gerco en Jesse, de Raad van elf, de dansmarietjes en overige leden naar de carnavalsfeesten in Bentelo en Hengevelde. Zondagmiddag gaat CV Sterzo met drie volle bussen met in totaal 180 carnavalisten (!) naar Oldenzaal waar de optocht kan worden bekeken en het feest is in ‘De Goorse tent’ op het plein in het centrum van de Boeskoolstad. Maandagmiddag is er het bezoek van CV Sterzo aan De Lutte om s’avonds weer terug te keren voor het eigen Rosenmontagfeest. Dinsdag wordt het carnavalsweekeinde afgesloten met het terugbrengen van de stadssleutel naar burgemeester Nauta. Ook dan zijn de Höftemennekes uit Hengevelde en de Hagmöllnlummels uit Bentelo weer present in Goor.

Prinsen2016

Gerelateerde berichten

  • Het grote gissen is begonnen…17 november 2016 Het grote gissen is begonnen… Wie wordt de zevende Prins Carnaval van CV Sterzo ? Dat is de grote vraag, vooral bij de Goorse carnavalisten die inmiddels zijn begonnen met het gissen naar de naam van de nieuwe […]
  • Hallo allemaal…9 februari 2018 Hallo allemaal… Het is dé hit van dit moment. Het 'Hallo allemaal' van juf Ank in de Luizenmoeder op tv. De carnavalsversie vindt ook overal gretig aftrek en wordt de komende dagen veel gedraaid. Zo ook […]
  • Er staat een paard in de gang…17 februari 2017 Er staat een paard in de gang… Groot feest op de katholieke Goorse basisscholen De Albatros en Heeckeren. Daar werd vandaag al op daverende wijze carnaval gevierd. Dat gebeurde op deze dag al omdat de kinderen na […]
  • Hofprins Rudi en Kinderprins Sem op Albatros en Heeckeren5 februari 2016 Hofprins Rudi en Kinderprins Sem op Albatros en Heeckeren De Goorse scholen De Albatros en Heeckeren zijn de enige scholen in Goor die, vanuit de katholieke achtergrond, nog op de traditionele wijze carnaval vieren. Dat gebeurt verkleed en vaak […]
  • Toch nog een beetje carnaval…12 februari 2021 Toch nog een beetje carnaval… Als Corona niet bestond was op dit moment in het Goorse alles in stelling gebracht voor de start van het carnavalsweekeinde bij CV Sterzo met onder meer de sleuteloverdracht morgen in het […]