Opvallend veel inbraken in Goor

Er is in de afgelopen weken opvallend meer ingebroken in Goor en omgeving dan normaal. De politie heeft een toegenomen aantal aangiftes van woninginbraken ontvangen terwijl ook enkele auto’s werden open gebroken en er fietsen werden gestolen. De politie en de gemeente Hof van Twente vragen extra aandacht voor de beveiliging van met name de woningen. Die worden door de politie vaak door inbrekers via de achterzijde betreden. Het advies is om ramen en deuren goed te sluiten. Bij verdachte situaties wordt verzocht direct 112 te bellen. Wat zijn verdachte situaties ?

inbraak

Mensen die (met meer dan 1 persoon) langzaam door een straat rijden en naar binnen kijken. Onbekende auto’s in de straat met inzittenden en een draaiende motor. Mensen die vaak langs een woning lopen, soms ook aanbellen en wachten op reactie en mensen die ontwijkend gedrag vertonen / niet reageren op aanspreken / je niet aankijken. Wie een verdachte situatie ziet wordt verzocht 112 te bellen en het signalement door te geven van de verdachte perso(o)nen en onthoud de richting waarin de verdachten zijn weggelopen. De politie komt dan meteen in actie en kan dan met uw hulp sneller een mogelijke inbreker aanhouden.

Ook wordt een zogenoemde BuurtWhatsApp geadviseerd. Dat is een WhatsApp-groep die zich richt op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde wijk, buurt, dorp of stad. Het is een moderne vorm van buurtwacht. Voor meer informatie kan daarover contact worden opgenomen met de wijkagenten.

Gerelateerde berichten

  • Inbrekers weer hyperactief in Goor, ook OAD bestolen7 juni 2016 Inbrekers weer hyperactief in Goor, ook OAD bestolen Inbrekers hebben in de afgelopen week weer flink huisgehouden in het Goorse. Vanuit het kantoor van de OAD-garage werden in de nacht van zaterdag op zondag twee geldkistjes weggenomen met […]
  • Inbraak op ’t Heeckeren16 november 2020 Inbraak op ’t Heeckeren In een woning aan de Bronnincreef in de Goorse wijk Heeckeren is afgelopen nacht ingebroken. De dief, of dieven, zijn via een raam naar binnen gekomen en hebben diverse goederen […]
  • Gorenaar gewond na achtervolging met inbreker25 augustus 2020 Gorenaar gewond na achtervolging met inbreker Een inwoner van de Buitenhagen is in het afgelopen weekeinde gewond geraakt toen hij in de nacht van zaterdag op zondag, gewond raakte tijdens een achtervolging met een inbreker. Die werd […]
  • Dievengilde blijft actief in Goor21 maart 2017 Dievengilde blijft actief in Goor De komst van het WhatsApp-buurtpreventienetwerk in Goor heeft nog niet geleid tot een daling van het aantal inbraken, zo lijkt het. Ook in de afgelopen week was het weer een aantal keren […]
  • Roep om buurtpreventie groter na inbraakgolf28 januari 2017 Roep om buurtpreventie groter na inbraakgolf Inbrekers blijven Goor teisteren. Nadat vorige week de bewoners van de Kwartelstraat het slachtoffer werden van inbraken waren in de afgelopen dagen woningen in de Potgieterstraat, van der […]