Opvallend veel inbraken in Goor

Er is in de afgelopen weken opvallend meer ingebroken in Goor en omgeving dan normaal. De politie heeft een toegenomen aantal aangiftes van woninginbraken ontvangen terwijl ook enkele auto’s werden open gebroken en er fietsen werden gestolen. De politie en de gemeente Hof van Twente vragen extra aandacht voor de beveiliging van met name de woningen. Die worden door de politie vaak door inbrekers via de achterzijde betreden. Het advies is om ramen en deuren goed te sluiten. Bij verdachte situaties wordt verzocht direct 112 te bellen. Wat zijn verdachte situaties ?

inbraak

Mensen die (met meer dan 1 persoon) langzaam door een straat rijden en naar binnen kijken. Onbekende auto’s in de straat met inzittenden en een draaiende motor. Mensen die vaak langs een woning lopen, soms ook aanbellen en wachten op reactie en mensen die ontwijkend gedrag vertonen / niet reageren op aanspreken / je niet aankijken. Wie een verdachte situatie ziet wordt verzocht 112 te bellen en het signalement door te geven van de verdachte perso(o)nen en onthoud de richting waarin de verdachten zijn weggelopen. De politie komt dan meteen in actie en kan dan met uw hulp sneller een mogelijke inbreker aanhouden.

Ook wordt een zogenoemde BuurtWhatsApp geadviseerd. Dat is een WhatsApp-groep die zich richt op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde wijk, buurt, dorp of stad. Het is een moderne vorm van buurtwacht. Voor meer informatie kan daarover contact worden opgenomen met de wijkagenten.