Ter Haar in beroep tegen uitspraak OAD-zaak

De familie Ter Haar van het ‘oude’ OAD-concern, gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter die in november van het vorige jaar bepaalde dat de claim van 65 miljoen euro onrechtmatig is. De OAD ging volgens Joop en Julius ter Haar ten onder doordat de Rabobank onterecht geen krediet meer verleende. De rechter in Utrecht behandelde de zaak niet omdat de familie het recht niet zou hebben om het geld te claimen. Daar is ter Haar het niet mee eens. Het familiebedrijf werd in september 2013 failliet verklaard. 1600 medewerkers verloren hun baan, onder wie een groot aantal Gorenaren. Het is nog niet bekend wanneer het hoger beroep zal dienen.

JoopterhaarJoop ter Haar

Gerelateerde berichten

  • Miljoenenclaim Ter Haar door rechtbank afgewezen4 november 2015 Miljoenenclaim Ter Haar door rechtbank afgewezen De rechtbank zegt dat de Goorse familie Ter Haar, aandeelhouders van het failliete OAD-concern, geen recht heeft op een schadevergoeding van de Rabobank. Ter Haar eiste een bedrag van maar […]
  • Curatoren OAD ten strijde tegen Rabobank8 november 2017 Curatoren OAD ten strijde tegen Rabobank De curatoren van de failliete reis- en busmaatschappij OAD slepen de Rabobank voor de rechter om alsnog een schadevergoeding te krijgen voor de familie Ter Haar. Zo meldt het Algemeen […]
  • Quirine ter Haar wordt voortrekker toeristisch Twente16 september 2016 Quirine ter Haar wordt voortrekker toeristisch Twente Quirine ter Haar, wordt de nieuwe zogenoemde 'merkleider' van Twente Marketing, onderdeel van de Overijsselse organisatie MarketingOost. De oud-Goorse krijgt de verantwoordelijkheid voor […]
  • ‘OAD ten onrechte de afgrond in geduwd’18 september 2015 ‘OAD ten onrechte de afgrond in geduwd’ Het reisconcern OAD, van de van oorsprong Goorse familie ter Haar, is door de Rabobank bewust in de steek gelaten toen er moeilijkheden waren. Dat bewijzen stukken waarop De Telegraaf de […]
  • Keurmerk voor ‘nieuwe’ OAD7 januari 2015 Keurmerk voor ‘nieuwe’ OAD OAD heeft het ANVR-lidmaatschap verkregen. Dat is een belangrijke stap voor de Goorse reisaanbieder die daarmee weer een prominente plek in de reisbranche kan innemen. Gorenaar […]