Geplaagd Twenthe op zoek naar vertrouwen (1)

De voorbereiding van de Goorse voetbalclubs zit erop. Resultaten uit de oefenwedstrijden en bekerwedstrijden tellen niet. Winst in de seizoensouverture is nu het enige doel. GFC en Hector kruisen dit jaar de degens in de vierde klasse, terwijl Twenthe is ingedeeld in een zware tweede klasse. De redactie blikt vooruit op de competitiestart. Vandaag deel 1 met Joost Vehof, verdediger van vv Twenthe. De ploeg van trainer Henk Veldhuis kende een dramatische bekercampagne en kan pas zaterdag weer beschikken over aanvaller Mark Nijland (foto), die op dit moment nog geniet van een vakantie. Geen ideale voorbereiding dus, toch heeft Vehof vertrouwen in zijn ploeg.

quick-twenthe3

Zijn jullie klaar voor de seizoensstart?
“Gezien de voorbereiding kan gezegd worden dat er nog veel zaken beter moeten voor seizoensstart, maar we hebben nog een training voor de boeg om de zaken zoveel mogelijk vlot te trekken en zondag moeten we er wel staan.”

Meteen een zware tegenstander, een van de titelkandidaten. Geen lekker begin:
“De verwachting is inderdaad dat het een zware wedstrijd wordt, aan de andere kant dan heb je deze tegenstander ook weer gehad. Glanerbrug is drie jaar achtereenvolgens kampioen geworden en gaan dit jaar weer voor de bovenste stek. Maar het is de start van de competitie en dan kunnen er nog wel eens verrassingen voorkomen. Als het bij ons de dingen op zijn plaats vallen zijn er mogelijkheden, maar dat Glanerbrug zwaar favoriet is moge duidelijk zijn.” 

 Jullie hebben een uitermate slechte voorbereiding gehad, waar lag dat aan?
“Doordat de start van de voorbereiding in eind juli lag, moest het gros van de selectie nog op vakantie. Daardoor was het lastig om met de volledige selectie te trainen, zo raakt men moeilijker op elkaar ingespeeld, mede door het aantal nieuwe spelers die er bij zijn gekomen. Tevens word het inslijpen van automatismen op deze manier ook bemoeilijkt.”

Dit jaar hebben jullie een aantal mutaties in de defensie, jullie lijken er niet sterker op te zijn geworden, hoe denk jij hierover?
“Er is aan ervaring ingeboet waardoor nieuwe spelers op die plek moesten worden ingepast. De communicatie tussen de verdediging onderling en het middenveld loopt mede hierdoor nog gebrekkig en daardoor worden spelers niet goed overgenomen en loopt men soms uit positie. Hierdoor wordt het voor de tegenstander makkelijker om bijvoorbeeld de steekpass te geven en zo makkelijker tot scoren komen. Dit heeft ook te maken met het bovenstaande dat we weinig met de complete selectie hebben kunnen trainen. Daardoor is mijn verwachting dat het de komende weken alleen maar beter zal gaan en ook zou moeten.”

Wat is jullie doelstelling?
“Waar vorig jaar aan het begin van de competitie de doelstelling nog lag om bij de bovenste plekken te eindigen ligt het dit jaar anders. Het is een zware competitie met meer wedstrijden dan andere jaren doordat er veertien clubs deelnemen in plaats van twaalf en de bijgekomen clubs zijn niet de minsten met, DOS 19, Vaassen en het al genoemde Glanerbrug.  Dit betekent dat er meer punten te vergaren zijn maar dus ook meer punten te verspelen. Het doel is sowieso klassenbehoud en wie weet nog wel iets meer.” 

Morgen in deel 2 aandacht voor sv Hector.