Nieuwe zuiveringsinstallatie leidingwater in Goor

Er komt een nieuwe zuiveringsinstallatie bij de watertoren aan de rand van Goor. Waterleidingbedrijf Vitens is van plan om de nieuwe installatie aan het einde van het jaar 2020 operationeel te hebben bij de Goorse watertoren waar Vitens al jaren actief is met waterwinning. “De modernisering van de waterzuivering moet ervoor zorgen dat de kwaliteit van het leidingwater verbetert en dat het Goorse water minder hard is”, aldus een woordvoerder van Vitens. De lokale CDA-fractie stelde enkele weken geleden vragen aan het college van B&W over de waterkwaliteit. In Goor is het water, ondanks eerdere vermenging met zacht water, nog steeds te hard en dat is slecht voor kranen, leidingen en apparatuur als wasmachines.

Watertorenvitenswaterwingebied

Gerelateerde berichten

  • Nieuwe waterwingebieden in Goor9 oktober 2014 Nieuwe waterwingebieden in Goor Er wordt in en om Goor nog steeds driftig gezocht naar nieuwe waterwinlocaties. Dat gebeurt in opdracht van de Provincie Overijssel die nieuwe bronnen hoopt te vinden in het gebied tussen […]
  • Goors water is nog steeds te hard22 januari 2016 Goors water is nog steeds te hard Het water dat uit de Goorse waterleidingen stroomt is nog steeds veel te hard. Uit onderzoek van DVC waterbehandeling blijkt dat de hardheid van het water in het Twentse Haagje op dit […]
  • Hoog van de toren blazen…28 december 2015 Hoog van de toren blazen… Het uitzicht was prachtig en het geluid van de Oale Roop schalde over het Twentse Haagje. De midwinterhoornblazers Goor-Diepenheim beklommen de watertoren aan de rand van Goor voor een […]
  • Gedeeltelijke afsluiting Markeloseweg nog tot 22 december4 december 2017 Gedeeltelijke afsluiting Markeloseweg nog tot 22 december De gedeeltelijke wegafgsluiting van de Markeloseweg ter hoogte van de Slagdijk duurt naar verwachting nog tot en met vrijdag 22 december. Vitens gaat op het drinkwaterproductiebedrijf een […]
  • Waterleiding geraakt aan Deldensestraat (UPDATE)13 juni 2017 Waterleiding geraakt aan Deldensestraat (UPDATE) Tijdens de aanleg van glasvezel is een waterleiding geraakt in de Deldensestraat aan de rand van Goor. Daardoor knapte de leiding en liep het water de weg op en de sloot in. […]