Laatste Elastiekenkoers met bijna 200 deelnemers

De vijfde en laatste editie van de Elastiekenkoers zal op donderdag 23 juni met een recordaantal van 194 deelnemers van start gaan. Gisteravond was de presentatie van de nieuwe kledij in de kantine van sporthal De Mossendam. Daar werd ook uitleg gegeven over het doel van dit jaar. De opbrengst van de tocht die waarschijnlijk volledig door de gemeente Hof van Twente gaat, gaat naar de twee Markelose zorgboerderijen: ’t Alldrik in Markelo en Het Lamoen. De Elastiekenkoers doneert ook jaarlijks voor individuele doelen en daarvoor was dit jaar ook oud Goorse Romy Seep met haar zoon Qwin aanwezig (foto). Zij kregen een bijdrage van 1500 euro voor een bus waarmee Qwin in een rolstoel vervoerd kan worden.

Qwinseepelastiekenkoers

Ook tafeltennisser Devin Wassink wordt ondersteund. Wassink heeft het syndroom van Maffucci en daardoor verloopt de groei van zijn botten niet goed. Hij bereidt zich voor op de Paralympics in Tokyo en kreeg een cheque met daarop 2.000 euro overhandigd.

Devinwassinkelastiekenkoers

De Elastiekenkoers is een initiatief van Gorenaar Martin Hammer die vijf jaar geleden een fietstocht organiseerde naar aanleiding van de dood van zijn vriend Peter Jebbink. Destijds werd er ingezameld voor aankleding van patienten-ruimtes in het VU Medisch centrum in Amsterdam. Daarna groeide de Elastiekenkoers explosief. Vorig jaar werd voor mensen die lijden aan Spina Bifida maar liefst 87.562 Euro bij elkaar gebracht. Hammer zei tijdens de bijeenkomst gisteren te willen stoppen op het hoogtepunt en gaf aan dat de verantwoordelijk voor een dergelijk groot evenement te veel werd.

Elastiekenkoerspresentatie1

 

Gerelateerde berichten

  • Elastiekenkoers terug op Schoolfeest-donderdag14 juni 2018 Elastiekenkoers terug op Schoolfeest-donderdag Vorig jaar ontbrak de Elastiekenkoers vorig jaar op de agenda als start van het Schoolfeest maar volgende week zal het weer ouderwets druk zijn in het Goorse stadshart zo rond de klok van […]
  • Elastiekenkoers met Schoolfeest weer door Goor6 december 2017 Elastiekenkoers met Schoolfeest weer door Goor De Elastiekenkoers zal tijdens het komende School en Volksfeest weer finishen in Goor. De goede doelenrit werd vorig jaar niet verreden nadat de kartrekkers onder leiding van Gorenaar […]
  • Noodkreet oud-Goorse Romy gaat viral1 februari 2017 Noodkreet oud-Goorse Romy gaat viral Een noodkreet van de oud-Goorse Romy Seep via Facebook is in no time duizenden keren gedeeld en wekte de interesse van de landelijke media. Seep, die in Utrecht in een klein appartement […]
  • Schoolfeestnieuws in het kort (9)22 juni 2016 Schoolfeestnieuws in het kort (9) - Het uur U nadert. De aftrap van het School- en Volksfeest is bijna daar. De receptie voor 65-plussers is vanmiddag het startschot van de 141ste uitgave van ons volksfeest. Om met […]
  • Goorse start crowdfund-actie voor gehandicapte zoon11 januari 2016 Goorse start crowdfund-actie voor gehandicapte zoon De Goorse Romy Seep is een crowdfund-actie gestart om zo geld bijeen te krijgen voor een speciale rolstoelbus. De inmiddels in Utrecht woonachtige Seep beviel een jaar geleden van een […]