Laatste Elastiekenkoers met bijna 200 deelnemers

De vijfde en laatste editie van de Elastiekenkoers zal op donderdag 23 juni met een recordaantal van 194 deelnemers van start gaan. Gisteravond was de presentatie van de nieuwe kledij in de kantine van sporthal De Mossendam. Daar werd ook uitleg gegeven over het doel van dit jaar. De opbrengst van de tocht die waarschijnlijk volledig door de gemeente Hof van Twente gaat, gaat naar de twee Markelose zorgboerderijen: ’t Alldrik in Markelo en Het Lamoen. De Elastiekenkoers doneert ook jaarlijks voor individuele doelen en daarvoor was dit jaar ook oud Goorse Romy Seep met haar zoon Qwin aanwezig (foto). Zij kregen een bijdrage van 1500 euro voor een bus waarmee Qwin in een rolstoel vervoerd kan worden.

Qwinseepelastiekenkoers

Ook tafeltennisser Devin Wassink wordt ondersteund. Wassink heeft het syndroom van Maffucci en daardoor verloopt de groei van zijn botten niet goed. Hij bereidt zich voor op de Paralympics in Tokyo en kreeg een cheque met daarop 2.000 euro overhandigd.

Devinwassinkelastiekenkoers

De Elastiekenkoers is een initiatief van Gorenaar Martin Hammer die vijf jaar geleden een fietstocht organiseerde naar aanleiding van de dood van zijn vriend Peter Jebbink. Destijds werd er ingezameld voor aankleding van patienten-ruimtes in het VU Medisch centrum in Amsterdam. Daarna groeide de Elastiekenkoers explosief. Vorig jaar werd voor mensen die lijden aan Spina Bifida maar liefst 87.562 Euro bij elkaar gebracht. Hammer zei tijdens de bijeenkomst gisteren te willen stoppen op het hoogtepunt en gaf aan dat de verantwoordelijk voor een dergelijk groot evenement te veel werd.

Elastiekenkoerspresentatie1