Hector boekt verdiende zege op Rood Zwart

Hector boekte vanmiddag een uitstekende 1-3 zege in de Hofderby tegen Rood Zwart. In Delden werd het 1-3 voor de ploeg van trainer Mark Dijkstra. Al na een minuut was het raak voor de groen witten. Een indraaiende bal van aanvoerder Joost Minkjan werd goed afgerond door verdediger Menno de Leeuw. Daarna ontwikkelde Rood Zwart meer druk en dat resulteerde na een half uur in de gelijkmaker. 1-1 was ook de ruststand. Na de thee was het in korte tijd twee keer raak. Joeri Wenderman schoot eerst beheerst binnen vlak voor de keeper. Wenderman, de kleinste man van het veld, scoorde twee minuten later uit een hoekschop van Cristian Haverslag die via via op het hoofd van Wenderman kwam die de bal over de keeper kopte en daarmee een voorschot nam op de overwinning.

Roodzwarthector4Rood Zwart kreeg daarna nog wel een aantal kleine mogelijkheden maar Hector kwam niet echt meer in gevaar. Het duel werd in Delden 12 minuten voor het einde nog stilgelegd vanwege de sneeuw. De lijnen moesten worden vrijgemaakt en toen dat gedaan was kon Hector, dat in Wesley Zwoferink de uitblinker kende, de wedstrijd vrij simpel uitspelen. Trainer Mark Dijkstra was uiterst content met de zege en de manier waarop zijn ploeg speelde en kan nu serieus naar boven kijken. “De komende twee wedstrijden worden cruciaal voor het verdere verloop. We spelen tegen LSV en Markelo en na die wedstrijden wordt duidelijk of we in de middenmoot blijven hangen of dat we echt naar de bovenste plekken kunnen kijken.” Hector is nu 8e met 21 punten uit 14 wedstrijden maar heeft minder duels gespeeld dan de 4 ploegen daarboven die twee of drie punten meer hebben.