#Kanniewaarzijn…

Stel hè…Stel, je hebt jaren gespaard en eindelijk kunt je dat lang gekoesterde tuinhuis laten bouwen. Compleet met houten vloer en houtkacheltje. Na lang zoeken heb je een goedkoop zagerijtje gevonden waar je geschikt het gewenste robuuste hout kunt kopen. We gaan voor kwaliteit en niet voor wappie wappie troep, want we hebben ervoor gespaard. Voor leuke tierlantijntjes aan de wand heb je ideeën opgedaan bij de Intratuin en vervolgens heb je de Action leeggeroofd, want we zijn niet gek. We letten op de kleintjes, we hebben gespaard, maar het hoeft niet op. namens_niels

Voor de bouw vragen we een goede kennis met twee rechter-handen en zelf help je natuurlijk elke minuut mee die je kunt. Alles om de kosten te drukken, want we hebben ervoor gespaard. Na veel bloed, zweet en tranen staat jouw paleisje in je achtertuin. Wat prachtig, wat mooi, je bent er trots op. Je hebt er hard voor gewerkt en er lang voor gespaard. Genieten maar.

Zo gaat het volgens mij bij de meeste huishoudens. Bij huize Kremers in ieder geval wel. Goed onderzoeken wat je wil gaan bouwen en hoe je het gaat betalen. Het zijn onze zuur verdiende centjes en we kunnen ze maar één keer uitgeven. Het moet dus in één keer goed zijn. Het is voor mij ondenkbaar dat ik later, als alles af is, tot de conclusie kom dat ik het niet mooi vind of dat het bouwwerk toch een metertje naar links of naar rechts had gemoeten. Het zou voor mij ondenkbaar zijn dat vrouwlief achteraf zegt dat het haar te duur was. Ondenkbaar omdat je het van te voren goed hebt gepland en met elkaar hebt doorgesproken. Tot zover iedereen het met mij eens ?

Anders schijnt het te gaan in het huishouden van de gemeente Hof van Twente. Deze gemeente laat bouwwerken plaatsen op verschillende plekken in de Hof en komt er later achter dat ze mogelijk niet goed staan en dat de bouwwerken mogelijk gevaar opleveren voor de verkeersveiligheid. De PvdA was altijd al tegen en schreeuwt nu natuurlijk het hardst. Het CDA ziet deze keer letterlijk het licht en wil ze verplaatsen. Ik heb het hier over de digitale informatieborden aan de invalswegen. Tienduizenden euro’s heeft dit geintje al gekost en mogelijk gaat er nog veel meer over de balk als de handel verplaatst moet worden. Overleggen deze echtelieden in hun huwelijk niet met elkaar? Luisteren ze niet naar elkaar bij het avondeten, als iedereen gezellig aan tafel zit? Of eet ieder uit z’n eigen trog voor de televisie met het bord op schoot?

Dit is wel uw en mijn geld waar ze mee lopen te lummelen. Niets afstemmen, niet plannen, niets onderzoeken maar gewoon bouwen. Doen we toch gewoon een beetje meer gemeentelijke belasting? Die melkkoeien in de Hof betalen toch wel. Ze hebben geen keus. Hebben deze mensen wel benul van de waarde van ons geld ? Zouden ze dat thuis ook zo doen ? Gaat het daar ook van de grote hoop ? Ik vraag het me af.

Dit krijg je als je je huishouden bestiert met een gebrek aan visie en laat runnen door boekhouders die alleen maar met geld van een ander bezig zijn en aan het einde van de maand echt niet gekort worden op hun loon als er een slecht resultaat is geweest. Als die borden dan toch verplaatst moeten worden, zet ze dan maar neer op de kruising Herman Heijermansstraat. En dan met dikke koeienletters: “Rechts heeft voorrang” en “Pas op voor inbrekers in de kernen, laatste keer gesignaleerd in groot gebouw Schoolfeestweide.”

Namens Niels een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Johan Derksen-tje…18 augustus 2020 Johan Derksen-tje… Een bijzondere zomer en dat was het. Weken vrij voor de boeg zonder er vooraf echt een invulling aan te hebben geven. Het risico van zo’n loze tijd vrij in het vooruitzicht is dat je gaat […]
  • De döstige Firma…5 april 2016 De döstige Firma… Op Paaszaterdag was het weer zover. De opening van de schoolfeestloodsen. Elk jaar weer het startschot van het begin van het Goorse School en Volksfeest. Bouwers ontwaken uit hun […]
  • Vergane glorie…12 november 2019 Vergane glorie… Tien jaren lang werd het aangezicht bij het binnenrijden van Goor, vanuit Markelo, ontsiert door een lelijke bouwval aan de rechterkant. 'Ontsierlijk ogen' lijkt een beetje aanstekelijk […]
  • Carnaval…2 februari 2016 Carnaval… Ik heb het nooit onder stoelen of banken gestoken. Ik ben geen fan van carnaval. Dat feestje heeft voor mijn gevoel een heel hoog Josti-gehalte. Ik heb nooit begrepen wat volwassenen […]
  • Verkwansel het niet…20 maart 2018 Verkwansel het niet… Morgen zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad en mogen we beslissen wie de komende jaren de scepter zwaait in onze Hof. Ik was een zwevende kiezer. Dat overkomt mij eigenlijk nooit bij […]