Ut is wat…

De fanatieke facebook-gebruiker heeft het afgelopen week niet kunnen missen; “De moederschap-challenge”. Dit is een onzinnig en totaal nutteloos “deel” en “tag” gezemel. De bedoeling is dat moeders foto’s van hun kinderen op Facebook zetten en vragen aan anderen om dat ook te doen. Kijk, als je zelf niet meer intelligentie hebt om zoiets te doen oké, maar dat je anderen van dezelfde domheid wil bedienen? Als de school of voetbalclub een foto’tje plaatst van hun kroost op de website, staan deze ouders vaak op de achterste benen. Zelf foto’s op Facebook zetten, die de hele wereld over gaan, vinden ze blijkbaar geen probleem.

namens_niels
Als tegenhanger ga ik vanaf vandaag de “Anonieme Vaderschap Challenge” lanceren. Het is de bedoeling dat je dan onder het bericht iedereen tagt waarvan jij denkt dat hij een buitenechtelijk kind heeft of zelf van de melkboer is. Ook zou het leuk zijn om zaaddonoren uit de anonimiteit te halen. Ook vrouwen mogen reageren die graag een buitenechtelijk kind willen. De organisatie zal z’n uiterste best doen om een zo goed mogelijke match te vinden. En net zoals bij de Weggeefhoek, één foto graag, anders verwijderen we jouw bericht en alleen reageren als je ook echt kunt leveren. Maar het allerbelangrijkste: Hou het een beetje netjes mensen.

Verder hadden we afgelopen week ook goed centrum-nieuws. Top1Toys blijft open als outlet-store en er komt een nieuwe melkboer, euuhh, kaasboer in het Goorse hart. Toch wel een aparte pr- stunt van die Top1Toys door ons eerst te beloven dat hij dicht zou gaan en veel Gorenaren als een bok op de haverkist die winkel leeg plunderden en later toch stiekem doorgaan. Tja, dat is ook een manier om van je schulden en dure personeel af te komen. Ik weet natuurlijk niet precies hoe dat allemaal gegaan is, maar het riekt in ieder geval niet helemaal fris.

Maar ja, ondanks dit staat er nog steeds het één en ander leeg in het stadshart. Nu las ik dat de nieuwe Goorse Stadsraad nog een plekje zocht om een loket te openen. Misschien kunnen ze wel samen met de gemeente een pandje huren? Mogelijk gaat de gemeente Hof van Twente opvang bieden aan 100 vluchtelingen voor langere tijd. Ze kunnen zo met elkaar intrek nemen in “De Hofmarkt” in de Wijnkamp. De uitbater is met de noorderzon vertrokken en heel die winkel staat vol meuk wat voor een zacht prijsje van de hand gedaan kan worden aan de vluchtelingen. Kunnen ze er ook mooi hun overgebleven toilettasjes bij zetten van de opvang in de Mossendam.

“Refugee- & Roadhoes” lijkt mij een innemende naam voor deze nieuwe zaak. Een soort consternatiebureau voor vluchtelingen en een adviespunt voor de Goorse bevolking. Hoe multi-culti wil je het hebben! Ik miste dat beeld al, na sluiting van het AZC in Markelo, van die fietsende asielzoekers met verpakkingen toiletpapier opgestapeld tot aan hun nek. Het was een aderlating voor de Lidl en de Aldi na de sluiting. Oude glorie lijkt te herrijzen.

Een ook wel in het oog springend bericht kwam uit de koker van de optochtcommissie. Alle muziekkorpsen zullen achter elkaar te zien zijn in het begin van de allegorische optocht. Er doet zelfs een korps muziekmakers mee een op de fiets (jongens, je fiets parkeren bij het “Refugee- & Roadhoes” na afloop van de optocht is geheel op eigen risico). Dit nieuwigheidje heeft de commissie afgekeken van de optocht in het Brabantse Heeze. En van wie zou de commissie dat afkijken in Heeze nu geleerd hebben? Als je als wagenbouwer toch eens punten zou kunnen krijgen voor afkijken…

Ut is wat!…origineel zijn…

Namens Niels, een fijne dag…