Treinongeluk roept herinneringen op bij oud-machinist Ten Kate

Het treinongeluk in Dalfsen houdt de gemoederen flink bezig in de regio. De aanrijding met een hoogwerker, waarbij de machinist om het leven kwam, roept natuurlijk ook speciale herinneringen op bij Jan ten Kate. De voormalige machinist uit Goor sprak vanmiddag met een verslaggever van RTV Oost over het ongeval. “Op het moment dat je remt duurt het bijna een kilometer voor je stilstaat met de trein”, vertelt hij. Ten Kate maakte bijna zeven jaar geleden ook een ongeval mee met de trein. De trein, die hij bestuurde, doorboorde een watersportwinkel in Stavoren. Als Ten Kate destijds in een soortgelijke trein als vandaag had gereden, was het anders afgelopen met hem. “Dit is veel lichter materiaal. Als ik dit destijds had gehad, had ik ’t niet meer na kunnen vertellen”, vertelt hij in een indrukkend betoog. Bekijk het item hier.

Jan ten Kate RTV Oost

Gerelateerde berichten

  • Veel kijkers vuurwerkdemonstratie9 december 2011 Veel kijkers vuurwerkdemonstratie De vuurwerkdemonstratie op de Schoolfeestweide trok vanavond vele kijkers. Zo veel zelfs dat het leidde tot een verkeersopstopping op de Herman Heijermansstraat. Vele auto's stonden […]
  • Coniferenbrand aan J.M. de Bruynstraat12 november 2011 Coniferenbrand aan J.M. de Bruynstraat Een flinke rookontwikkeling vanmorgen aan de J.M. De Bruynstraat. Op het Gijmink stonden namelijk coniferen in brand. De brandweer was snel ter plaatse en kon het vuur blussen. Over de […]
  • Muziekschool weer van start met nieuwe cursussen26 augustus 2019 Muziekschool weer van start met nieuwe cursussen De lessen bij Muziekschool Hof van Twente zijn vandaag weer begonnen. Er zijn diverse cursussen in muziek, dans, theater/musical en algemene muzikale vorming. Zo is er een nieuwe cursus […]
  • SHG zoekt foto’s ‘oude’ postkantoor19 september 2013 SHG zoekt foto’s ‘oude’ postkantoor De stichting Historisch Goor zoekt oude foto's van het voormalige postkantoor aan de Stationslaan. Archivaris Frans Pleumeekers is met name geïnteresseerd in prenten van het interieur van […]
  • Bezorgdheid over de aarde op Goors schilderij8 november 2015 Bezorgdheid over de aarde op Goors schilderij Een schilderij (foto) waarin de bezorgdheid om de aarde en het milieu wordt uitgedrukt zal komende dinsdag worden besproken in Parochie-centrum. Het werk van Gorenaar Jan Britsia over de […]