Hector in Hofderby langs Sportclub Markelo

Een puike zege van sv Hector vanmiddag. De ploeg van trainer Mark Dijkstra herstelde zich goed van de nederlaag van vorige week tegen LSV. De nummer drie in de vierde klasse B, Sportclub Markelo, werd op het eigen Doesgoor met 2-1 verslagen. Toch leek het er aanvankelijk niet op dat de groen-witten de Hofderby zouden winnen. De eerste 25 minuten was Hector zoekende en was het aan doelman Daniel Kolbe te danken dat Markelo niet op voorsprong kwam. De goalie redde twee keer uitstekend. De gasten kwamen toch op voorsprong. In de omschakeling werd het 0-1. Bas Schreurs was trefzeker voor Markelo. 0-1 was ook de ruststand.

Hectormarkelo1Marinus Wolters schoot de 1-1 binnen uit een strafschop

Hector kwam getergd uit de kleedkamer en zette de opponent vanaf minuut één onder druk. Dat leverde direct een kans op maar de paal stond de gelijkmaker in de weg. In de 27e minuut was het wel raak. Joeri Wenderman werd neergehaald in het 16-meter-gebied en Marinus Wolters schoot de terecht toegekende strafschop onberispelijk binnen: 1-1. De goalgetter besliste vlak voor tijd de wedstrijd in Goors voordeel toen hij uit een voorzet van Lars Nobbe eerst op de paal schoot. De terugspringende bal kon hij in de rebound binnen koppen. Door de zege heeft Hector de aansluiting met de subtop te pakken. Het verschil met Markelo, dat dus derde staat, is teruggebracht tot 7 punten met de aantekening dat Hector een wedstrijd minder gespeeld heeft. De groen-witten staan op de 7e plek met 24 punten uit 16 wedstrijden.