Hector in Hofderby langs Sportclub Markelo

Een puike zege van sv Hector vanmiddag. De ploeg van trainer Mark Dijkstra herstelde zich goed van de nederlaag van vorige week tegen LSV. De nummer drie in de vierde klasse B, Sportclub Markelo, werd op het eigen Doesgoor met 2-1 verslagen. Toch leek het er aanvankelijk niet op dat de groen-witten de Hofderby zouden winnen. De eerste 25 minuten was Hector zoekende en was het aan doelman Daniel Kolbe te danken dat Markelo niet op voorsprong kwam. De goalie redde twee keer uitstekend. De gasten kwamen toch op voorsprong. In de omschakeling werd het 0-1. Bas Schreurs was trefzeker voor Markelo. 0-1 was ook de ruststand.

Hectormarkelo1Marinus Wolters schoot de 1-1 binnen uit een strafschop

Hector kwam getergd uit de kleedkamer en zette de opponent vanaf minuut één onder druk. Dat leverde direct een kans op maar de paal stond de gelijkmaker in de weg. In de 27e minuut was het wel raak. Joeri Wenderman werd neergehaald in het 16-meter-gebied en Marinus Wolters schoot de terecht toegekende strafschop onberispelijk binnen: 1-1. De goalgetter besliste vlak voor tijd de wedstrijd in Goors voordeel toen hij uit een voorzet van Lars Nobbe eerst op de paal schoot. De terugspringende bal kon hij in de rebound binnen koppen. Door de zege heeft Hector de aansluiting met de subtop te pakken. Het verschil met Markelo, dat dus derde staat, is teruggebracht tot 7 punten met de aantekening dat Hector een wedstrijd minder gespeeld heeft. De groen-witten staan op de 7e plek met 24 punten uit 16 wedstrijden.

Hectormarkelo2

Hectormarkelo6

Hectormarkelo5

Hectormarkelo1

 

Gerelateerde berichten

  • Twenthe favoriet in eerste derby19 september 2015 Twenthe favoriet in eerste derby De eerste Goorse derby van dit seizoen tussen vv Twenthe en sv Hector kent morgen in de thuisploeg de torenhoge favoriet. De Tricolores maakten indruk in de eerste twee duels die werden […]
  • Twenthe en GFC in periodestrijd, Hector treft Markelo5 mei 2018 Twenthe en GFC in periodestrijd, Hector treft Markelo Een belangrijk duel voor vv Twenthe morgen in de strijd om de derde periodetitel in de derde klasse B. De Goorse Tricolores gaan op bezoek bij Ruurlo en moeten winnen om mee te blijven […]
  • Twenthe ontvangt koploper, Streekderby’s voor GFC en Hector14 oktober 2017 Twenthe ontvangt koploper, Streekderby’s voor GFC en Hector Twenthe wacht nog altijd op de eerste zege in dit seizoen en hoopt de punten in het thuisduel tegen Ruurlo wel in eigen huis te kunnen houden. Eenvoudig zal het niet worden want Ruurlo […]
  • Hector met anderhalf been in de nacompetitie24 april 2016 Hector met anderhalf been in de nacompetitie De nacompetitie met als inzet promotie naar de derde klasse kan sv Hector nauwelijks nog ontgaan. De ploeg van trainer Mark Dijkstra won vanmiddag in Markelo de Hofderby tegen Sportclub […]
  • Hector naar koploper voor Hofderby23 november 2019 Hector naar koploper voor Hofderby De eerste teams van de Goorse voetbalclubs kunnen alle drie de borst nat maken want er staan interessante duels op het programma. Allereerst speelt GFC vanmiddag thuis de topper tegen […]