GFC pakt punt bij Barbaros

Een puntendeling voor GFC in het uitduel met Barbaros. Op het veld naast het trainingscomplex van FC Twente werd het in een aantrekkelijk duel 2-2. In de 27e minuut kwam GFC gelukkig op voorsprong doordat een Barbaros-speler de bal in het eigen werkte. De voorsprong was op dat moment wel verdiend want GFC had het betere van het spel. Daarna nam Barbaros meer initiatief en creƫerde een overwicht. Dat resulteerde na een half uur in de 1-1.

Barbarosgfc2In de tweede helft was er direct veel druk van GFC op de defensie van de tegenstander maar tot grote kansen leidde dat aanvankelijk niet. Aan de andere kant viel de treffer wel na 6 minuten in het tweede bedrijf. Elf minuten voor het verstrijken van de officiƫle speeltijd kreeg GFC loon naar werken met een goal van Justin Vos: 2-2. Een punt voor GFC dat desondanks wel gevaarlijk dicht in de buurt komt van de plekken die aan het einde verplichten tot nacompetitie om degradatie te voorkomen. De rood zwarten staan 10e met 18 punten uit 17 wedstrijden en dat is maar twee punten meer dan FC het Centrum dat een plaats lager staat. De nummers 11 en 12 zijn uiteindelijk veroordeeld tot nacompetitievoetbal. De nummers 13 en 14, nu Buurse (14 uit 18) en Neede (4 uit 18) bezetten die plekken.