Hector subtopper na zege op Avanti

Hector deed vandaag uitstekende zaken in de vierde klasse B. de ploeg van trainer Mark Dijkstra won op eigen veld met 3-0 van Avanti Wilskracht en is gestegen naar de vijfde plaats op de ranglijst. De groen-witten speelden een uitstekende wedstrijd waarin de eerste helft gelijk opging met een technisch beter Avanti en een goed verdedigend Hector. Na 25 minuten kwamen de Doesgoorbewoners op voorsprong door een goed schot van de jonge middenvelder Tom van Middendorp die zijn goede spel beloonde met zijn eerste competitietreffer in de hoofdmacht. Vlak voor rust werd het 2-0.

Hectoravanti2Een schot van Christiaan Jimenez leek een simpele prooi voor de doelman van Avanti maar die liet de bal knullig los waarna het leer, ook tot grote verbazing van Jimenez, in het doel rolde. In de tweede helft had Hector al vroeg een strafschop moeten hebben maar een overtreding op Joeri Wenderman in het 16-metergebied werd door de leidsman niet bestraft. Avanti probeerde het aan de hand van oud-Topklasse-speler Mirko Weustink nog wel maar kwam, buiten een kopkans van de sterkhouder, niet tot grote mogelijkheden. In het laatste kwartier bracht Dijkstra Rick Biesemaat in de ploeg en dat bleek een gouden wissel. Enkele minuten na zijn entree passeerde Cristian Haverslag twee opponenten en zette de bal goed voor. Bij de tweede paal kon Biesemaat binnen schieten en daarmee was het duel definitief beslist. Hector is bezig aan een uitstekende race en kan de doelstelling (handhaving) bij gaan stellen. Het gat naar de nummer 4 is met één verliespunt klein en de kans is aanwezig dat die positie aan het einde recht geeft op nacompetitie-voetbal voor promotie.