Hoofdbrekens tijdens Jubileumdictee

“Hoe schrijf je gewaterpolood ?” vroeg burgemeester Ellen Nauta zich vertwijfeld af, gisteravond op Twitter. Ze was op dat moment in het Goorse gemeentehuis waar ze meedeed aan een speciaal Hof-dictee dat werd gehouden in het kader van het 15-jarig jubileum van de gemeente Hof van Twente. Daaraan deden tien gemeentelijke teams uit heel Twente mee. Het door Commissaris van de Koning Ank Bijleveld voorgelezen dictee, ging onder meer over de ontwikkelingen in de fusiegemeente in de voorbije jaren en bevatte ook teksten met een knipoog.

Dicteegemeentehuis2Burgemeester Nauta met het winnende Enschedese team

Zo werd gevraagd om strofes als “Al of niet ad interim gaven de heren en Kok en Burger(k)ing, dit keer zonder k, de gemeente een culinair tintje en daarna wilde met per se Goud(t).” op de juiste manier op te schrijven. Een team van de gemeente Enschede won met in totaal 90 fouten. Het team Hof van Twente 2 met daarin onder meer de Goorse ambtenaren Hannie Morsink en Monique Zweers werd derde met in totaal 115 fouten. De Enschedese Suzanne Remmers was individueel de beste met slechts 15 fouten.

Gerelateerde berichten

  • Minister van Defensie bij Veteranendag4 april 2018 Minister van Defensie bij Veteranendag Minister van Defensie Ank Bijleveld zal komende zaterdag een inleiding houden tijdens de Veteranendag in Goor. Tijdens een besloten bijeenkomst in het gemeentehuis is er na een […]
  • Goor tweede tijdens Hofdictee29 november 2017 Goor tweede tijdens Hofdictee Het Goorse team is vanavond als tweede geĆ«indigd tijdens het jaarlijkse Hofdictee. Team Goor, dat vorig jaar nog wist te winnen, moest dit jaar Markelo voor zich dulden. Hengevelde werd […]
  • Rolstoelers zoeven door Goor28 juli 2016 Rolstoelers zoeven door Goor Ze zoeven deze dag door diverse Goorse straten. De deelnemers aan de Twentse Rolstoelvierdaagse doen jaarlijks op de voorlaatste dag het Twentse Haagje aan en dat is dit jaar niet anders. […]
  • Jarabee wist niets van problemen op ’t Tuindorp11 april 2016 Jarabee wist niets van problemen op ’t Tuindorp Jarabee, de organisatie die straks verantwoordelijk is voor de opvang van 12 jonge statushouders in de Goorse wijk 't Tuindorp, was niet op de hoogte van de problemen waarmee de buurt al […]
  • VVV-magazine in het teken van Feest19 februari 2016 VVV-magazine in het teken van Feest Het nieuwe VVV Magazine voor 2016 is gisteren officieel gepresenteerd in het Goorse gemeentehuis. Burgemeester Ellen Nauta nam het eerste exemplaar in ontvangst uit handen van Lianne […]