GFC verliest cruciale Hofderby tegen Rood-Zwart

GFC heeft de belangrijke Hofderby tegen Rood-Zwart verloren met 2-3. Het duel tussen werd prooi voor de bezoekers uit Delden, die in de 35e minuut de leiding namen op sportpark de Mossendam dankzij een doelpunt van Jesse Beukert. Bij rust stond het tot overmaat van ramp zelfs 0-2 voor de bezoekers dankzij een goal van Kenkhuis. Direct na de thee namen de problemen voor GFC toe, nadat Rood-Zwart, wederom via Raymond Kenkhuis, 0-3 op het scorebord zette. Daarvoor was een derde treffer van de Deldenaren al onterecht afgekeurd. Niet lang daarna maakte Olaf Siegers de 1-3 voor GFC, waarmee een inhaalrace was begonnen. Joran Krabbenbos knalde iets voor tijd zelfs nog de aansluitingstreffer tegen de touwen, maar het slotoffensief kwam voor GFC te laat: 2-3.

GFCroodzwart3

Een domper, aangezien GFC bij winst op directe concurrent Rood-Zwart op de ranglijst over de Deldenaren heen zou klimmen. Door het verlies komt de ploeg van Romano Lammertink in de onderste regionen van de vierde klasse B terecht, waardoor degradatie ineens een reëel gevaar wordt. Maker van de 2-3, Joran Krabbenbos, blijft na de vervelende nederlaag positief: “We zijn nog steeds vol vertrouwen. We waren de hele wedstrijd beter, maar krijgen de doelpunten te gemakkelijk tegen door persoonlijke fouten en scoren zelf te weinig.” Volgende week wacht voor GFC de stadsderby tegen koploper vv Twenthe.