Niet minder Goorse stembureaus voor Oekraïneverdrag

In tegenstelling tot veel andere gemeenten in Nederland zullen er in Goor, net als bij vorige verkiezingen, acht stembureaus worden geopend voor de stemming over het associatieverdrag van de Europese Unie met Oekraïne. Het actiecomité GeenPeil van de populaire website Geenstijl verzamelde samen met het Forum voor Democratie en het Burgercomité-EU voldoende handtekeningen om een raadgevend referendum over deze overeenkomst op te zetten. Zij hekelen het verdrag en willen dat het van tafel gaat. In veel Nederlandse gemeenten worden, tot woede van de initiatiefnemers, veel minder stembureaus geopend. Dat is in de kernen van de gemeente Hof van Twente niet zo. In Goor kan op woensdag 6 april van 07.30 uur tot 21.00 uur worden gestemd in het gemeentehuis, De Stoevelaar, De Wiekslag, De Waerdenborch, De Bebsel, Villa 70, sporthal De Mossendam en woonzorgcentrum Herfstzon. De stempassen zijn inmiddels verzonden naar de stemgerechtigden.

Stempassociatieverdragoekraine

Gerelateerde berichten

  • Hogere opkomst Europese verkiezingen24 mei 2019 Hogere opkomst Europese verkiezingen Er zijn meer mensen naar de stembus gegaan om een stem uit te brengen voor de verkiezingen voor het Europees Parlement dan dan in 2014. In de gemeente Hof van Twente ging bijna 47% van de […]
  • Stempassen voor gemeenteraadsverkiezingen bezorgd23 februari 2018 Stempassen voor gemeenteraadsverkiezingen bezorgd De stempassen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen zijn inmiddels thuis bezorgd. Op woensdag 21 maart kan eenieder gaan stemmen en op de diverse kieslijsten staan in totaal 126 namen. […]
  • Hoe stemt Goor?16 maart 2021 Hoe stemt Goor? Het stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen is vanaf maandag langzaam op gang gekomen met het stemmen voor ouderen en kwetsbaren in deze Coronatijd. Morgen gaat het pas echt 'los' als er […]
  • Kremers stuurt stempas retour20 februari 2021 Kremers stuurt stempas retour Niels Kremers, columnist van deze site, baarde vandaag opzien met een foto van zijn stempas in een envelop voor de komende Tweede Kamerverkiezingen op Facebook. Hij heeft zijn stempas […]
  • Stempassen vandaag of morgen in de bus19 februari 2021 Stempassen vandaag of morgen in de bus De stempassen voor de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 17 maart worden vandaag of morgen bij de stemgerechtigden in de Goor en de overige kernen in de Hof van Twente, bezorgd. Wie […]