Niet minder Goorse stembureaus voor Oekraïneverdrag

In tegenstelling tot veel andere gemeenten in Nederland zullen er in Goor, net als bij vorige verkiezingen, acht stembureaus worden geopend voor de stemming over het associatieverdrag van de Europese Unie met Oekraïne. Het actiecomité GeenPeil van de populaire website Geenstijl verzamelde samen met het Forum voor Democratie en het Burgercomité-EU voldoende handtekeningen om een raadgevend referendum over deze overeenkomst op te zetten. Zij hekelen het verdrag en willen dat het van tafel gaat. In veel Nederlandse gemeenten worden, tot woede van de initiatiefnemers, veel minder stembureaus geopend. Dat is in de kernen van de gemeente Hof van Twente niet zo. In Goor kan op woensdag 6 april van 07.30 uur tot 21.00 uur worden gestemd in het gemeentehuis, De Stoevelaar, De Wiekslag, De Waerdenborch, De Bebsel, Villa 70, sporthal De Mossendam en woonzorgcentrum Herfstzon. De stempassen zijn inmiddels verzonden naar de stemgerechtigden.

Stempassociatieverdragoekraine

Gerelateerde berichten

  • Hogere opkomst Europese verkiezingen24 mei 2019 Hogere opkomst Europese verkiezingen Er zijn meer mensen naar de stembus gegaan om een stem uit te brengen voor de verkiezingen voor het Europees Parlement dan dan in 2014. In de gemeente Hof van Twente ging bijna 47% van de […]
  • Stempassen voor gemeenteraadsverkiezingen bezorgd23 februari 2018 Stempassen voor gemeenteraadsverkiezingen bezorgd De stempassen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen zijn inmiddels thuis bezorgd. Op woensdag 21 maart kan eenieder gaan stemmen en op de diverse kieslijsten staan in totaal 126 namen. […]
  • Hoge opkomst in Goor bij Oekraïne-referendum6 april 2016 Hoge opkomst in Goor bij Oekraïne-referendum Er is tot aan het middaguur veel gestemd in Goor. De kiesgerechtigden in Nederland mogen vandaag stemmen voor of tegen het associatieverdrag met de Oekraïne en dat referendum lijkt in Goor […]
  • Goor stemt tegen Oekraïne-verdrag6 april 2016 Goor stemt tegen Oekraïne-verdrag De Goorse stemmers hebben vandaag ook een NEE laten horen in het referendum over het associatieverdrag met de Oekraïne. In de acht Goorse stembureaus stemde 59% tegen het verdrag. De […]
  • Stemmen tellen…22 maart 2018 Stemmen tellen… De hele dag zijn ze al bezig, de stemmentellers in de theaterzaal van De Reggehof. Na de zetelverdeling per partij moet vandaag worden gekeken of er ook kandidaat raadsleden met […]