Niet minder Goorse stembureaus voor Oekraïneverdrag

In tegenstelling tot veel andere gemeenten in Nederland zullen er in Goor, net als bij vorige verkiezingen, acht stembureaus worden geopend voor de stemming over het associatieverdrag van de Europese Unie met Oekraïne. Het actiecomité GeenPeil van de populaire website Geenstijl verzamelde samen met het Forum voor Democratie en het Burgercomité-EU voldoende handtekeningen om een raadgevend referendum over deze overeenkomst op te zetten. Zij hekelen het verdrag en willen dat het van tafel gaat. In veel Nederlandse gemeenten worden, tot woede van de initiatiefnemers, veel minder stembureaus geopend. Dat is in de kernen van de gemeente Hof van Twente niet zo. In Goor kan op woensdag 6 april van 07.30 uur tot 21.00 uur worden gestemd in het gemeentehuis, De Stoevelaar, De Wiekslag, De Waerdenborch, De Bebsel, Villa 70, sporthal De Mossendam en woonzorgcentrum Herfstzon. De stempassen zijn inmiddels verzonden naar de stemgerechtigden.

Stempassociatieverdragoekraine