Sem wil de ‘Freestyle Libre’

De 9-jarige Sem Minkjan was gisteravond samen met zijn moeder Dorothy Heinhuis prominent te gast in de studio van TV Oost. Het jochie kampt met diabetes en dat heeft nogal wat invloed op zijn leven. Hij prikt per dag talloze keren om zijn bloedsuikergehalte te meten en bij te sturen. Nu is er een apparaat op de markt, dat dat prikken overbodig maakt en zelf via een sensor scant en meet. Sem wil heel graag zo’n zogenoemde ‘Freestyle Libre’ maar de zorgverzekeraars willen die (nog) niet vergoeden. In de uitzending onder meer een studiogesprek met Sem en zijn moeder en een korte reportage waarin te zien is wat er bij komt kijken als suikerpatiëntje Sem, speler van Hector E3, naar een voetbaltraining gaat. De uitzending is via deze LINK te vinden.

Dorothyensem

Gerelateerde berichten

  • Sem krijgt zijn Free-style Libre24 april 2017 Sem krijgt zijn Free-style Libre De collecte voor de 10-jarige Sem Minkjan heeft gisteren tijdens de Goorse stadsderby tussen Hector en GFC 3.000 euro opgebracht. Het suikerpatientje kan daarmee tenminste twee jaar […]
  • Inzamelingsactie voor suikerpatient Sem1 maart 2017 Inzamelingsactie voor suikerpatient Sem Er is een inzamelingsactie gestart voor de Goorse suikerpatient Sem Minkjan. Hij heeft diabetes en moet meerdere keren per dag prikken om zijn glucosegehalte te meten. Er is een apparaat […]
  • Kunstmatige alvleesklier Koops stuk dichterbij voor diabetespatiënten3 november 2016 Kunstmatige alvleesklier Koops stuk dichterbij voor diabetespatiënten De door de Goorse uitvinder Robin Koops bedachte kunstmatige alvleesklier kan binnen enkele jaren op de Europese markt worden gebracht. Zijn bedrijf Inreda Diabetic is jaren bezig met de […]
  • Aandacht voor suikerziekte in Goorse apotheek14 november 2015 Aandacht voor suikerziekte in Goorse apotheek Het is vandaag Wereld Diabetes-dag. De dag waarop, ook door de Goorse apotheek, aandacht wordt gevraagd voor deze meest voorkomende chronische ziekte. Ruim één miljoen Nederlanders hebben […]
  • Puntdak loopt geld bij elkaar voor suikerpatienten13 juni 2017 Puntdak loopt geld bij elkaar voor suikerpatienten De 10-jarige suikerpatient Sem Minkjan heeft na een succesvolle actie bij sv Hector zijn nieuwe Freestyle Libre al maar nu is het zaak om ook andere kinderen te helpen. De Freestyl Libre […]