In het voetspoor van Bert Haanstra, nieuw boek over Goorse cineast

Bijna twintig jaar na zijn overlijden leeft Bert Haanstra nog altijd voort. Het nieuwe boek over de beroemde Goorse cineast, die als eerste Nederlander een Oscar won, verschijnt op 7 april en wordt dan in het Amsterdamse theater Tusschinski ten doop gehouden. Het boek In het voetspoor van Bert Haanstra – Beleef zijn leven en werk in 9 wandelingen is één van de acties om de 100ste geboortedag van Haanstra te vieren. Auteur Ronald van de Vate heeft jarenlang gewerkt aan dit boek, waarin hij beide passies (Haanstra en wandelen) kon verenigen.

Boek Bert Haanstra

De schrijver uit Woudenberg heeft negen wandelingen bedacht die langs maar liefst 74 zogenaamde ‘Bert Haanstra-plekken’ voeren. Ze zijn verspreid over heel Nederland, waaronder Haanstra’s geboorteplaats Holten en Goor, waar hij opgroeide en de liefde voor de film ontstond. In het boek, dat hier later verkrijgbaar is, staat uniek beeldmateriaal. Ook in Goor komt een speciale presentatie van het boek op zondag 17 april.

Gerelateerde berichten

  • Boek over Haanstra’s film Fanfare15 oktober 2018 Boek over Haanstra’s film Fanfare Er wordt volgende week dinsdag, 23 oktober, een boek gepresenteerd over de film Fanfare van de Goorse filmmaker Bert Haanstra. Het is dan precies 60 jaar geleden dat de filmklassieker van […]
  • Boekpresentatie over Haanstra op speciale filmavond16 november 2018 Boekpresentatie over Haanstra op speciale filmavond 60 jaar na première van Haanstra’s Fanfare herleven oude tijden in Filmhuis Alleman. Op een speciaal ingelaste filmavond presenteert Ronald van de Vate op vrijdag 30 november zijn tweede […]
  • 100 jaar Bert Haanstra31 mei 2016 100 jaar Bert Haanstra 100 zou hij zijn geworden vandaag. Wijlen Bert Haanstra (1916-1997). De bekendste Gorenaar in de geschiedenis van 't Twentse Haagje. Zonder overdrijving was de cineast, die na de geboorte […]
  • Goorse deel Bert Haanstra-pad in gebruik genomen17 april 2016 Goorse deel Bert Haanstra-pad in gebruik genomen Het Goorse gedeelte van het Bert Haanstra-pad zoals het is beschreven in het boek van Ronald van de Vate, is vanmiddag in gebruik genomen. Dit na een bijeenkomst in de De Reggehof, waarbij […]
  • Oald Goor: Oscar voor Bert25 november 2015 Oald Goor: Oscar voor Bert In de Verenigde Staten zijn deze week weer de Emmy Awards uitgereikt. Dat maakte de redactie van Oald Goor attent op onderstaande prent. De uitreiking van een Oscar aan één der bekendste […]