Tweede nederlaag voor vv Twenthe

Twenthe heeft zondag ook de tweede wedstrijd van het seizoen verloren. De ploeg van trainer Henk Veldhuis verloor op eigen veld met 2-1 van ATC’65 (foto). Beide ploegen speelden het overgrote deel met tien man. Michel Boom (vv Twenthe) en Jesper Winkelhuis (ATC) moesten inrukken na een fel opstootje. Het Goorse doelpunt kwam van de voet van Tom Berkers. Twenthe is wel van de laatste plaats af. Wijhe’92 nam de rode lantaarn over na de 6-0 nederlaag op AGOVV.

Twenthe, dat nog moet wennen aan het nieuwe systeem (1-4-2-3-1), begon zonder Roy Vrielink. De spelmaker moest plaatsmaken voor Ruud Vehof. Twenthe had in de beginfase moeite met de ploeg uit Hengelo. ATC was feller en oefende veel druk uit op Twenthe. De bezoekers kwamen na 20 minuten op voorsprong toen aanvaller Rob Damveld gemakkelijk kon binnenkoppen. Het centrale verdedigingsduo Kamphuis – Vehof zag er niet lekker uit bij de tegentreffer. Even later was er een tumultueus duel tussen Jesper Winkelhuis (ATC) en Michel Boom. Beide spelers deelden elkaar een kopstoot uit volgens de lezing van de arbiter. Boom en Winkelhuis konden met rood vertrekken. En dat gaf Twenthe vertrouwen, want de ploeg herstelde zich knap en kwam ook op 1-1.  Tom Berkers stoomde op aan de rechterkant en schoot fraai binnen na een pass van Zaka Kouri.

In het tweede bedrijf, die net echt boeiend was en soms slaapverwekkend, kreeg Twenthe wel de beste mogelijkheden, maar Ruud Vehof en Martijn van Wissing ontbeerden de overtuiging in de afronding. Met name de kans van Vehof had gepromoveerd moeten worden tot een doelpunt. ATC, dat ook niet overtuigend speelde, scoorde nog wel. En opnieuw zag de Twenthe-defensie er niet lekker. Na slecht wegwerken kon de formatie van John van Miert profiteren en doelman Patrick Kollmer voor de tweede keer kansloos laten. Opnieuw was het Rob Damveld die het net wist te vinden. In de slotfase probeerde Twenthe, dat drie keer wisselde, het nog wel maar grote kansen bleven uit. Na de forse nederlaag van vorige week bij Glanerbrug en het verlies tegen ATC van vandaag mag je bij Twenthe, dat misschien iets meer had verdiend, spreken van een valse start.