In optocht naar het Kukelnest voor Palmpasen

Het is al jaren een niet meer weg te denken traditie op de zondag voor Pasen: met een zelfgemaakte palmpaasstok in optocht door het Goorse centrum, richting kinderboerderij Het Kukelnest. De weergoden waren de deelnemers deze Palmpasen redelijk gezind: op een klein druppeltje regen bij de aankomst na hielden de tientallen kinderen die meeliepen het droog. Om 12.00 uur werd gestart bij de Reggehof. Met Apollo voorop en een echte paashaas in hun midden, ging de route door het centrum, de Wijnkamp en Kloosterlaan, om uiteindelijk een klein half uurtje later bij de kinderboerderij  te eindigen. Ook onderweg sloten kinderen zich aan bij de optocht. Eenmaal op locatie werd een leuke palmpaasmiddag gevierd, tussen de dieren.

palmpaas2
Aan de aanwezige kinderen de schone taak om maar liefst veertig eieren te zoeken die de organisatie van Kindvriendelijk Goor in en om het Kukelnest verstopt had. Voor wie geen zin had om op speurtocht te gaan konden er binnen eieren worden geschilderd, naast allerlei andere activiteiten. Muziek was er van DJ Marel Zwierink, waardoor de middag door het droge maar bewolkte weer toch een haast lente-achtig karakter kreeg. Eerder hadden de kinderen op school al een kleurplaat gekregen, waarbij degene die de paas-tekening het mooist had ingekleurd een leuk presentje kreeg. Die eer ging naar Kyra ter Braak.

palmpaas3 palmpaas1 palmpaas4

Gerelateerde berichten

  • Kinderkrant voor Goorse kinderen29 maart 2017 Kinderkrant voor Goorse kinderen De kinderen van de Goorse basisscholen hebben gisteren en vandaag de Kinderkrant van de stichting Kindvriendelijk Goor ontvangen. Daarin nieuws over de Palmpasenoptocht van volgende week […]
  • In stijl in de Palmpasenoptocht9 april 2017 In stijl in de Palmpasenoptocht Ze had zich er speciaal voor omgekleed en bleek een bezienswaardigheid tijdens de Palmpasen-optocht aan het begin van deze zonnige zondagmiddag. Silke Lammertink liep als fleurige […]
  • Palmpasenoptocht door stadshart naar Kukelnest27 maart 2015 Palmpasenoptocht door stadshart naar Kukelnest De Goorse Palmpasenoptocht gaat, evenals vorige edities, komende zondag van start bij De Reggehof om te eindigen bij kinderboerderij 't Kukelnest. De start is om 12.00 uur en eenieder met […]
  • Palmpasen-optocht zondag vanaf Schoolfeestplein16 maart 2016 Palmpasen-optocht zondag vanaf Schoolfeestplein Het is de laatste zondag van de vastenperiode en voor christenen de inleiding naar de zogenoemde 'goede week' waarin naar Pasen wordt toegeleefd. In Goor is Palmzondag vooral de dag dat […]
  • Veteranendag, Palmpasenoptocht, Schlagerkoor en Bloemen7 april 2017 Veteranendag, Palmpasenoptocht, Schlagerkoor en Bloemen Grote diversiteit op de agenda van 't Twentse Haagje. Vanavond in De Reggehof de Bornse cabaretière Nathalie Baartman. Morgen wordt op speciale wijze kleur gegeven aan de Veteranendag […]