GFC wint stadsderby van koploper Twenthe

GFC trok uiteindelijk aan het langste eind in de stadsderby tegen vv Twenthe. Het werd 1-2 op sportpark ’t Piepwillem in een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek. Olaf Siegers tekende voor de winnende goal voor de ploeg van trainer Romano Lammertink die de driepunter uitstekend kan gebruiken in de strijd tegen degradatie. Twenthe deed zichzelf zeker in de eerste helft tekort door uit een zestal kansen maar een keer te scoren. Dat was niet in de laatste plaats te danken aan de uitstekend keepende Dennis Vorkink. GFC scoorde wel uit een van de spaarzame uitvallen in de eerste helft en kwam via Lex Ditzel op voorsprong. Mark Nijland bracht de 1-1 op het scorebord. Dat was ook de ruststand.

Twenthegfc1 In het tweede bedrijf een ander spelbeeld met een gelijk opgaande strijd. Twaalf minuten voor tijd mondde een aanval van GFC uiteindelijk op de paal. In de rebound was Olaf Siegers wel succesvol en kroonde zich daarmee tot matchwinner. GFC neemt door de zege wat meer afstand op de gevaarlijke elfde plek die uieindelijk verplicht tot nacompetitie om degradatie te voorkomen. Twenthe bewijst zichzelf, evenals vorige week toen in en tegen Buurse werd verloren, een slechte dienst. De Goorse Tricolores zijn de koppositie weer kwijtgeraakt aan Sportclub Enschede dat wel won. Twenthe heeft 44 punten en dat is een punt minder dan de Enschedeërs maar de ploeg van trainer Michel Mensink heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Dat is de derby van volgende week tegen sv Hector. Morgen op deze site de cijfers in het ‘Sport Inn Derbyplayer of the Year-klassement’ gegeven door Mathijs de Vries.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Gerelateerde berichten

  • Moormann: “Tuurlijk zijn we de favoriet..”4 november 2017 Moormann: “Tuurlijk zijn we de favoriet..” Het is het weekend van de eerste Goorse stadsderby in de vierde klasse B tussen GFC en SV Hector en dat houdt de voetbalgemoederen in het Twentse Haagje altijd bezig. Zo ook nu. GFC heeft […]
  • Twenthe wint derby van Hector13 februari 2022 Twenthe wint derby van Hector De lokale tweestrijd tussen Twenthe Goor en sv Hector is een prooi geworden voor de thuisploeg. Twenthe zegevierde met 2-0 over de groen-witten. Het eerste wapenfeit was een vrije tap van […]
  • Derby met (corona)spanning12 februari 2022 Derby met (corona)spanning Het is de meest pikante tweestrijd van het seizoen en dus is er eigenlijk geen beter affiche om mee af te trappen bij de hervatting van de tweede seizoenshelft. vv Twenthe versus sv […]
  • Herstart competitie met derby Twenthe versus Hector3 februari 2022 Herstart competitie met derby Twenthe versus Hector Twenthe en Hector hervatten de competitie volgende week meteen met de onderlinge broederstrijd. De Derbi di Goor staat op de rol op Sportpark Piepwillem. Aftrap bij de Tricolores is om […]
  • Goorse derby eindigt onbeslist: 1-18 december 2019 Goorse derby eindigt onbeslist: 1-1 De Goorse stadsderby tussen vv Twenthe en SV Hector is vanmiddag geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Bij rust leidde Twenthe met 1-0 door een goal van Stijn Jeurlink. In de tweede helft […]