GFC wint stadsderby van koploper Twenthe

GFC trok uiteindelijk aan het langste eind in de stadsderby tegen vv Twenthe. Het werd 1-2 op sportpark ’t Piepwillem in een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek. Olaf Siegers tekende voor de winnende goal voor de ploeg van trainer Romano Lammertink die de driepunter uitstekend kan gebruiken in de strijd tegen degradatie. Twenthe deed zichzelf zeker in de eerste helft tekort door uit een zestal kansen maar een keer te scoren. Dat was niet in de laatste plaats te danken aan de uitstekend keepende Dennis Vorkink. GFC scoorde wel uit een van de spaarzame uitvallen in de eerste helft en kwam via Lex Ditzel op voorsprong. Mark Nijland bracht de 1-1 op het scorebord. Dat was ook de ruststand.

Twenthegfc1 In het tweede bedrijf een ander spelbeeld met een gelijk opgaande strijd. Twaalf minuten voor tijd mondde een aanval van GFC uiteindelijk op de paal. In de rebound was Olaf Siegers wel succesvol en kroonde zich daarmee tot matchwinner. GFC neemt door de zege wat meer afstand op de gevaarlijke elfde plek die uieindelijk verplicht tot nacompetitie om degradatie te voorkomen. Twenthe bewijst zichzelf, evenals vorige week toen in en tegen Buurse werd verloren, een slechte dienst. De Goorse Tricolores zijn de koppositie weer kwijtgeraakt aan Sportclub Enschede dat wel won. Twenthe heeft 44 punten en dat is een punt minder dan de EnschedeĆ«rs maar de ploeg van trainer Michel Mensink heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Dat is de derby van volgende week tegen sv Hector. Morgen op deze site de cijfers in het ‘Sport Inn Derbyplayer of the Year-klassement’ gegeven door Mathijs de Vries.