GFC wint stadsderby van koploper Twenthe

GFC trok uiteindelijk aan het langste eind in de stadsderby tegen vv Twenthe. Het werd 1-2 op sportpark ’t Piepwillem in een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek. Olaf Siegers tekende voor de winnende goal voor de ploeg van trainer Romano Lammertink die de driepunter uitstekend kan gebruiken in de strijd tegen degradatie. Twenthe deed zichzelf zeker in de eerste helft tekort door uit een zestal kansen maar een keer te scoren. Dat was niet in de laatste plaats te danken aan de uitstekend keepende Dennis Vorkink. GFC scoorde wel uit een van de spaarzame uitvallen in de eerste helft en kwam via Lex Ditzel op voorsprong. Mark Nijland bracht de 1-1 op het scorebord. Dat was ook de ruststand.

Twenthegfc1 In het tweede bedrijf een ander spelbeeld met een gelijk opgaande strijd. Twaalf minuten voor tijd mondde een aanval van GFC uiteindelijk op de paal. In de rebound was Olaf Siegers wel succesvol en kroonde zich daarmee tot matchwinner. GFC neemt door de zege wat meer afstand op de gevaarlijke elfde plek die uieindelijk verplicht tot nacompetitie om degradatie te voorkomen. Twenthe bewijst zichzelf, evenals vorige week toen in en tegen Buurse werd verloren, een slechte dienst. De Goorse Tricolores zijn de koppositie weer kwijtgeraakt aan Sportclub Enschede dat wel won. Twenthe heeft 44 punten en dat is een punt minder dan de EnschedeĆ«rs maar de ploeg van trainer Michel Mensink heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Dat is de derby van volgende week tegen sv Hector. Morgen op deze site de cijfers in het ‘Sport Inn Derbyplayer of the Year-klassement’ gegeven door Mathijs de Vries.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Gerelateerde berichten

  • Twenthe favoriet in eerste derby19 september 2015 Twenthe favoriet in eerste derby De eerste Goorse derby van dit seizoen tussen vv Twenthe en sv Hector kent morgen in de thuisploeg de torenhoge favoriet. De Tricolores maakten indruk in de eerste twee duels die werden […]
  • Moormann: “Tuurlijk zijn we de favoriet..”4 november 2017 Moormann: “Tuurlijk zijn we de favoriet..” Het is het weekend van de eerste Goorse stadsderby in de vierde klasse B tussen GFC en SV Hector en dat houdt de voetbalgemoederen in het Twentse Haagje altijd bezig. Zo ook nu. GFC heeft […]
  • Goorse goalies kijken uit naar belangrijke stadsderby10 maart 2018 Goorse goalies kijken uit naar belangrijke stadsderby Ze staan in het Goorse voetbalplaatjesboek onder de nummers 741 en 516 en horen allebei bij de beste sluitposten uit de regio. Daniel Kolbe (35) en Dennis Vorkink (26) bewezen hun waarde […]
  • De druk ligt bij GFC voor Goorse derby22 april 2017 De druk ligt bij GFC voor Goorse derby "Cruciaal is het nog niet" zegt GFC-trainer Romano Lammertink. "Maar we moeten in onze situatie absoluut voor de volle winst gaan, zo simpel is het." aldus de oefenmeester over de belangen […]
  • GFC op de valreep naast Hector in stadsderby5 november 2017 GFC op de valreep naast Hector in stadsderby Na een traditionele sfeeractie van de GFC-supporters met rode rook kwam de thuisploeg het beste uit de startblokken. Al na twee minuten had het raak moeten zijn voor GFC. Simon Ruumpol […]