Gemeente content over toename afvalscheiding

De gemeente Hof van Twente is tevreden over haar afvalbeleid. Volgens de gemeente is dit te danken aan haar nieuwe politiek. Alle laagbouwwoningen hebben sinds enige tijd een verpakkingencontainer voor blik, plastic en drankenkartons. En dat loont voor een betere scheiding van het afval. In januari en februari van dit jaar werd er 10,5 kilo verpakkingsmateriaal per huishouden ingezameld. In 2015 was dit 4,7 kilo per huishouden in dezelfde periode.

Afvalbakkenoranjedeksel (2)

Gerelateerde berichten

  • Afvaldump bij milieupleinen neemt weer toe26 maart 2020 Afvaldump bij milieupleinen neemt weer toe Of het met de Corona-crisis te maken heeft en de bijbehorende 'opruimwoede' bij de thuisblijvers, is niet bekend maar het is wel een gegeven dat het dumpen van afval in de afgelopen week […]
  • Cameratoezicht bij milieu-eilanden3 juli 2020 Cameratoezicht bij milieu-eilanden De gemeente erkent dat diverse milieu-eilanden een 'Napolitaanse' indruk maken op het straatbeeld in Goor en heeft besloten om een proef te starten met cameratoezicht. Naar aanleiding van […]
  • Een extra grijze bak met een oranje deksel…23 september 2015 Een extra grijze bak met een oranje deksel… De inwoners van krijgen binnen enkele weken een extra afvalbak bestemd voor verpakkingsmateriaal zoals plastic en karton. Twente Milieu laat weten dat het geen oranje bal wordt maar een […]
  • Milieuplein volgende week op Weversplein in Goor15 april 2015 Milieuplein volgende week op Weversplein in Goor Er wordt volgende week een zogenoemd Milieuplein (foto) geplaatst op het Weversplein in het Goorse centrum. Dit werd gisteravond bekend tijdens de raadsvergadering. De lokale D66-fractie […]
  • D66 wil ook karton en blik bij plastic afval9 januari 2015 D66 wil ook karton en blik bij plastic afval D66 gaat het college van B&W vragen waarom er in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente nog geen karton en blik wordt ingezameld tegelijk met het plastic. In omliggende […]