Alleman vertoont Alleman om Haanstra te eren

Filmhuis Alleman draait dinsdag de film Alleman. De film uit 1963 van Bert Haanstra is de naamgever van de Goorse bios. In het kader van zijn 100ste geboortedag wordt wijlen Haanstra herdacht in Goor. De populairste film uit Haanstra’s carrière. In deze veelvuldig bekroonde documentaire portretteert Bert Haanstra de Nederlandse bevolking met al haar eigenaardigheden. Vaak in scènes die werden opgenomen met een verborgen camera. De film is de best bezochte documentairefilm van Nederland en een van de 10 best bezochte films in de Nederlandse cinema. Op 2 december 2007 werd Alleman tijdens het IDFA-festival uitgeroepen tot beste Nederlandse documentaire sinds 1945. De docu begint om 20.00 uur, kosten bedragen €5.

allemanlogo

Gerelateerde berichten

  • Goorse deel Bert Haanstra-pad in gebruik genomen17 april 2016 Goorse deel Bert Haanstra-pad in gebruik genomen Het Goorse gedeelte van het Bert Haanstra-pad zoals het is beschreven in het boek van Ronald van de Vate, is vanmiddag in gebruik genomen. Dit na een bijeenkomst in de De Reggehof, waarbij […]
  • Alleman wint aan populariteit, ruim 2000 bezoekers26 mei 2018 Alleman wint aan populariteit, ruim 2000 bezoekers Het Filmhuis Alleman heeft inmiddels een stevige voet aan de grond in ’t Twentse Haagje. De Goorse bios heeft in het afgelopen jaar ruim 2000 bezoekers getrokken. Alleman vertoont één film […]
  • Oald Goor: Oscar voor Bert25 november 2015 Oald Goor: Oscar voor Bert In de Verenigde Staten zijn deze week weer de Emmy Awards uitgereikt. Dat maakte de redactie van Oald Goor attent op onderstaande prent. De uitreiking van een Oscar aan één der bekendste […]
  • Alleman blijft Haanstra draaien7 april 2016 Alleman blijft Haanstra draaien Filmhuis Alleman blijft onze cineast van internationale allure eren. Bert Haanstra, die deze weken zijn 100ste verjaardag zou hebben gevierd, is al postuum geëerd de laatste dagen. Om dit […]
  • Soul Kitchen in Alleman2 november 2017 Soul Kitchen in Alleman Filmhuis Alleman draait dinsdag de film Soul Kitchen. Om 20.00 uur zijn de deuren geopend van de Goorse bios voor de film uit 2009. Kosten bedragen 6 euro.