Hector op strijd en karakter naar zege in derby tegen Twenthe

Hector trok vanmiddag uiteindelijk aan het langste eind in de stadsderby tegen titelkandidaat Twenthe. Het werd 3-2 op sportpark ’t Doesgoor in een enerverende wedstrijd waarin Hector met name voor rust op duelkracht en karakter de Goorse Tricolores de baas was. Voetballend deden beide ploegen in het eerste bedrijf niet veel voor elkaar onder. Het werd na 21 minuten 1-0 door een goal van Lars Nobbe die de bal simpel langs doelman Wouter Bekhuis kon schuiven die ver uit zijn goal was gekomen. Een goal met een buitenspelluchtje maar ondanks een vlagsignaal werd het doelpunt wel goed gekeurd. Twee minuten later was het alweer raak. Een schitterende pass van Cristian Haverslag op Christian Jimenez die met een voorzet kwam. Goaltjesdief Marinus Wolters werkte uitstekend af door de bal achter zijn standbeen langs binnen te tikken: 2-0. Hectortwenthe2

In de 25e minuut kreeg Twenthe een strafschop van de uitstekend leidende scheidsrechter Paarhuis die goed werd binnengeschoten door Koen Morsink. Na de aansluitingstreffer drong Twenthe aan en was het gevaarlijkste moment een vrije trap van Mark Nijland die goed werd gepareerd door Hector-keeper Daniël Kolbe. Vijf minuten voor rust werd het 3-1. Een hoekschop van Joost Minkjan kwam op het hoofd van de boomlange Sjoerd Koster die binnen kopte. Koster, vorig jaar gestopt bij Hector 1 maar door absentie van andere verdedigers voor de gelegenheid terug gevraagd, bewees daarmee direct zijn waarde. Op slag van rust had Marinus Wolters nog de kans om het duel in het slot te gooien maar hij miste. De tweede helft gaf een ander beeld. Hector werd direct onder druk gezet en uit de kluts kon Guus Lummen de aansluitingstreffer binnen tikken. Halverwege de tweede helft moest Twenthe-goalie Wouter Bekhuis na een botsing met Marinus Wolters met een knieblessure van het veld. Martijn Busscher was zijn vervanger.

Hectortwenthe1

Twenthe drong in het laatste kwart van de wedstrijd aan maar liep steeds vast op de defensie van Hector en de wederom excellerende doelman Daniël Kolbe. In blessuretijd leek Twenthe toch het, op basis van de tweede helft, verdiende punt binnen te kunnen hengelen. Een lichte overtreding op Mark Nijland in het 16-meter-gebied werd bestraft met een penalty maar die werd door Michiel Wijnbergen ongelukkig op de paal geschoten waardoor de drie punten op ’t Doesgoor bleven. Twenthe zit in een moeilijke fase en haalde uit de laatste vier wedstrijden maar één punt. De ploeg die lang koploper was in de vierde klasse B is nu tweede met twee punten minder dan lijstaanvoerder Sportclub Enschede. Hector klimt door de zege in deze inhaalwedstrijd naar de vierde plek en treft volgende week de nummer drie, Emos. Het verschil tussen die ploegen is maar één punt. Hector is dus nog volop in de race voor een plek in de nacompetitie om promotie naar de derde klasse.

DanielkolbeontladingDe ontlading bij keeper Daniël Kolbe na de gemiste strafschop van Twenthe