In de ban van de derby……

Grote wedstrijden werpen hun schaduw vooruit. Zo ook de clash tussen GFC en Hector. Beide ploegen kruisen komende zondag de degens op sportpark Doesgoor. Voor trainer Ate Relker is het een saillant duel. Hij ontvangt de ploeg waar hij mee degradeerde en waar hij zijn carrière ooit begon. Ook Sjoerd Koster (GFC), Frank Eeftink (sv Hector) en Maikel Ruumpol (sv Hector) hebben een verleden bij beide clubs. De laatste keer dat beide ploegen elkaar bestreden in competitieverband was op 22 mei 2005. Toen won Hector, maar was het GFC dat promoveerde. Wij blikken vandaag vast vooruit op de broederstrijd.

SV HECTOR

Hector is uitstekend gestart dit seizoen. De Goorse groen-witten staan na twee speelronden aan kop. De ploeg won overtuigend met 7-1 van Het Centrum en ook in de eerste competitiewedstrijd speelde de ploeg goed.

“Hector is ook de favoriet”, stelt middenvelder Maikel Rijnenberg. “We hebben veel vertrouwen. Dat mag ook wel met elf doelpunten voor en drie tegen uit twee wedstrijden. Maar een derby is altijd een unieke, vaak vreemde wedstrijd. De rivaliteit tussen beide teams zal ook voor extra motivatie zorgen. In het verleden zijn er een aantal spelers van Hector naar GFC overgestapt, en ook andersom. Ook dit zal een rol spelen in de wedstrijd.”

GFC

GFC is een stuk minder gestart. De ploeg behaalde slechts een punt uit de eerste twee duels. Voor Sjoerd Koster is het duel extra speciaal. Hij keert terug in de basis en dat meteen tegen zijn oude club, die in zijn ogen ook de favoriet is.

”Hector is verder dan wij. Maar een derby is een wedstrijd an sich. Er komen altijd extra krachten los. Ik ben er de hele week ook al mee bezig. Dit zijn de wedstrijden die je wilt voetballen. Iedereen bij ons is er ook van bewust dat zondag een uitgelezen mogelijkheid is om drie punten te pakken. Voor mij is het duel extra pikant, omdat ik met veel jongens nog heb gevoetbald. Via internet en smsjes is de koude oorlog dan ook al begonnen. Nu zondag nog winnen”, besluit Sjoerd Koster. 

Gerelateerde berichten

  • Twenthe favoriet in eerste derby19 september 2015 Twenthe favoriet in eerste derby De eerste Goorse derby van dit seizoen tussen vv Twenthe en sv Hector kent morgen in de thuisploeg de torenhoge favoriet. De Tricolores maakten indruk in de eerste twee duels die werden […]
  • De bal rolt weer…28 juli 2014 De bal rolt weer… De selectie van vv Twenthe is zondag als eerste Goorse club begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Onder leiding van de nieuwe trainer Michiel Mensink, die overkwam […]
  • Frank Eeftink naar HHC Hardenberg23 mei 2017 Frank Eeftink naar HHC Hardenberg Frank Eeftink is na de zomer de nieuwe trainer van het beloftenelftal van HHC Hardenberg. De voetbaltrainer uit Goor is de opvolger van Gert Jan Karsten, die bij de tweededivionist dit […]
  • Bert Relker rapporteur bij Hector-Twenthe25 maart 2016 Bert Relker rapporteur bij Hector-Twenthe Bert Relker mag komende maandag de cijfertjes geven tijdens de stadsderby tussen sv Hector en vv Twenthe in het kader van het Derbyplayer of the Year-klassement van Goorsnieuws.nl. De nu […]
  • Hector zet kratjes bier koud voor Twenthe3 mei 2012 Hector zet kratjes bier koud voor Twenthe Net als de vaderlandse Eredivisie kent ook de derde klasse A bij de zondagamateurs een zinderende ontknoping. Komende zondag maken nog drie clubs kans op de titel. Ook de degradatiestrijd […]