GFC zet flinke stap richting lijfsbehoud

GFC heeft vandaag een flinke stap richting lijfsbehoud gezet. De rood zwarten boekten de derde overwinning op rij en lijken definitief weg van de onderste plaatsen. Op eigen veld werd Avant Wilskracht in een waar doelpuntenfestijn met 5-4 verslagen. Het duel op sportpark Heeckeren ontbrandde al snel met de openingstreffer van Kick Ditzel. Niet veel later was het alweer gelijk maar GFC bleek niet onder de indruk en kwam nog binnen het kwartier weer op voorsprong door een treffer van Olaf Siegers. Acht minuten voor rust was het wederom Kick Ditzel die het net wist te vinden en GFC op 3-1 zette.

GFCAvanti3

Een kwartier na de thee bracht de ploeg uit Glanerbrug de spanning terug in de wedstrijd met de aansluitingstreffer: 3-2. Daan Zweers maakte 13 minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde door de 4-2 binnen te koppen. Met een gelukje werd zeven minuten later ook nog 5-2 door een eigen goal van Avanti. In de slotfase liet GFC de teugels vieren en kwam Avanti Wilskracht nog terug tot 5-3 en 5-4 maar de zege kwam niet meer in gevaar voor GFC dat nu 10e staat met 27 punten uit 21 wedstrijden en inmiddels een gat van8 punten geslagen met de ’t Centrum dat op de gevaarlijke 11e plaats staat.