Hector op weg naar de nacompetitie

Hector is na vandaag de nummer drie op de ranglijst van de vierde klasse B. De ploeg van trainer Mark Dijkstra klopte in Enschede Emos met 1-2 dat tot deze speelronde op die plek stond. Als de groen witten deze plaats in de resterende vijf wedstrijden weten vast te houden is plaatsing voor de nacompetitie een feit omdat de nummers 1 en 2, Twenthe en Sportclub Enschede al een periodetitel hebben. Ook in de huidige periodestand doet Hector nog volop mee met 10 punten uit de laatste vier wedstrijden. In Enschede kwam Hector na een half uur op achterstand doordat een schot via de voet van Christian Jimenez ogelukkig tussen de benen door rolde van doelman Daniƫl Kolbe. Emos was op dat moment de betere ploeg en kreeg ook een aantal goede kansen. Toch bleef het bij 1-0 tot aan de rust.

Emoshector3

Na een klein kwartier in de tweede helft kwam Hector op gelijke hoogte. Na een goede voorbereidende actie van Lars Nobbe werd goalgetter Marinus Wolters bereikt die op zijn karakteristieke wijze binnen schoot en voor zijn 17e competitietreffer tekende. Vlak daarna eindigde een lange bal bij Lars Nobbe die de bal over de keeper kon koppen en daarmee Hector op voorsprong zette. Daarna drong Emos aan en op basis van het veldspel had de thuisploeg ook recht op een punt maar met hard werken wist Hector de overwinning toch over de streep te trekken. De ontlading was groot na afloop van het duel bij de moegestreden Hectorianen. “Een heerlijke overwinning die smaakt naar meer” aldus trainer Mark Dijkstra. “Wie had dat gedacht ? Veilig spelen was het hele seizoen het devies. Nou, dat is wel gelukt. Ik heb de jongens gezegd dat we vanaf nu lekker vrijuit kunnen spelen. We hoeven helemaal niks maar willen natuurlijk van alles. We zien over een maand wel of we nog nog een paar wedstrijden extra krijgen. Het besef is er absoluut dat het gewoon kan.” Volgende week speelt Hector thuis tegen Enschedese Boys.