Expositie en veel media-aandacht voor Bert Haanstra

Ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Bert Haanstra komt er in het Goors Historisch Museum een tentoonstelling over deze beroemde Gorenaar, die zijn jeugd in de Goorse Iependijk doorbracht. De cineast, die werd geboren op 31 mei 1916 en stierf op 23 oktober van het jaar 1997, groeide op in Goor waar hij tot zijn achttiende woonde. Zijn passie voor film begon in de ‘Groote Sociëteit’ waar hij als 15-jarige jongen mocht helpen bij de filmvoorstellingen. Voor de tentoonstelling ‘Bert Haanstra 100!’ is het museum nog op zoek naar foto’s, voorwerpen en verhalen van Gorenaren. Wie een bijdrage kan leveren wordt verzocht te mailen met sthg333@nullplanet.nl of op bezoek te gaan in het stationsgebouw.

Berthaanstra3 Gisteren werd het boek ‘In het voetspoor van Bert Haanstra’ van Ronald van de Vate ten doop gehouden in het Amsterdamse Tuschinski-theater. Op zondag 17 april is in het Goorse filmhuis Alleman, de regionale presentatie van deze gids met wandelroutes langs de plekken die voor Haanstra belangrijk zijn geweest. De regionale omroep RTV Oost schenkt ook veel aandacht aan de 100e geboortedag van de filmmaker door de maand mei om te dopen in ‘Haanstra-maand’. Er zijn diverse documentaires te zien en ook is de film ‘De Fanfare’ in zijn geheel te zien op zondag 29 mei.

Gerelateerde berichten

  • Boek over Haanstra’s film Fanfare15 oktober 2018 Boek over Haanstra’s film Fanfare Er wordt volgende week dinsdag, 23 oktober, een boek gepresenteerd over de film Fanfare van de Goorse filmmaker Bert Haanstra. Het is dan precies 60 jaar geleden dat de filmklassieker van […]
  • Eeuwfeest Haanstra met wandelpad door Goor20 januari 2016 Eeuwfeest Haanstra met wandelpad door Goor Hij zou bij leven, volgend jaar 100 jaar zijn geworden. De Goorse cineast Bert Haanstra. Hij werd geboren in het buurtschap Espelo bij Holten en groeide op in de Goorse Iependijk. De […]
  • Haanstra, gestampte meisjes en Beatline…30 november 2018 Haanstra, gestampte meisjes en Beatline… De evenementenkalender voor dit weekeinde meldt allereerst de avond ter ere van Bert Haanstra (foto) in De Reggehof. De Goorse cineast wordt wederom herdacht met een boek van Ronald van de […]
  • Goorse deel Bert Haanstra-pad in gebruik genomen17 april 2016 Goorse deel Bert Haanstra-pad in gebruik genomen Het Goorse gedeelte van het Bert Haanstra-pad zoals het is beschreven in het boek van Ronald van de Vate, is vanmiddag in gebruik genomen. Dit na een bijeenkomst in de De Reggehof, waarbij […]
  • Archeologische wandeling op de Herikerberg8 oktober 2018 Archeologische wandeling op de Herikerberg Er wordt komende zondag, 14 oktober, een archeologische wandeling gehouden op de Herikerberg tussen Goor en Markelo. De Herikerberg is één van de meest prominente ‘bergen’ van […]