Hector klopt ook Enschedese Boys

Hector heeft vanmiddag een flinke stap gezet in de richting van nacompetitievoetbal om promotie naar de derde klasse. De ploeg van trainer Mark Dijkstra won in eigen huis met 2-0 van Enschedese Boys en zag de concurrent om de derde plaats, Emos, verliezen van Sportclub Enschede. Daardoor is het gat gegroeid naar 5 punten met nog vier duels voor de boeg. Hector speelde zeker niet zijn beste wedstrijd en speelde een gezapige eerste helft met enkel mogelijkheden voor Cristian Haverslag en Marinus Wolters. Na rust maakten de groen witten wel het verschil.

Hectorenschedeseboys3Al na twee minuten in de tweede helft was het raak. Een steekpass van Haverslag bereikte Joeri Wenderman die strak voorzette op spits Marinus Wolters die vanaf rechts goed binnen schoot:1-0. Twintig minuten later werd dit kunststukje herhaald toen Wenderman Lars Nobbe wegstuurde. Hij kwam dit keer met de voorzet op de Goorse goaltjesdief Marinus Wolters die tekende voor zijn tweede goal van de middag en zijn 18e seizoenstreffer. Daarmee was het verzet van Enschedese Boys gebroken en kon Hector de wedstrijd uitspelen. “Het was zeker niet goed vandaag” aldus trainer Mark Dijkstra. “Maar als je ook slechte wedstrijden wint kun je eind komen. We hebben een gat geslagen en we mogen het nu eigenlijk niet meer weggeven. We kunnen de derde periode rechtstreeks nog pakken (13 punten uit 5 duels red.) en als we derde blijven is het ook goed.” Volgende week komt Hector niet in actie. Over twee weken wacht voor Hector de Hofderby tegen Sportclub Markelo.

MarinuswolterstweeMarinus Wolters scoorde twee keer en staat nu al op 18 competitiegoals