Teruggeven aan de zee…

Tjonge jonge, waar moet ik beginnen? Er was de afgelopen week nogal wat “roering” in ons Haagje. Ik lees de nieuwsartikeltjes over de gebeurtenissen vaak met een beginnend glimlachje. Wat zijn er toch eigenlijk een hoop rare mensen in omloop. Neem nu bijvoorbeeld de eis van één van de buurtbewoners van het Weversplein. Deze persoon eist dat vrachtwagens niet mogen lossen in de vroege ochtend bij onder andere de Appie, Aldi en Lidl.

namens_nielsDit zijn de type mensen (vaak van die stadsen die praten alsof ze een gleunige eerdappel in de strotte hebt) die klagen dat het naar “boer” riekt als ze in het buitengebied gaan wonen en noemen drek blubber. Types met van die grote groene laarzen die gaan wandelen in de Meene met hun Golden Retriever en vervolgens de gemeente bellen als de weg bevuilt is door van die boerenpummels met grote tractors. Types die bij een spoorwegovergang gaan staan met een stopwatch om te timen of de slagbomen niet te lang dicht zitten. Van die figuren die tegen dorpsfeesten zijn en een abonnement hebben op “meld misdaad anoniem”.

Ik denk dat deze beroepszeikers ook tegen vrachtverkeer zijn op de snelweg, de provinciale weg en in de spits. Kortom, overal waar zij rijden met hun auto. Nu hebben ze het wel eens over de grenzen dicht voor vreemd volk. Nou, ik zou zeggen, afsteken dat land. Vanaf Utrecht en teruggeven aan de zee. Het is toch te gek voor woorden dat winkels ’s morgens niet bevoorraad mogen worden? Zal deze persoon ook last hebben van de krantenjongen die iets te hard kleppert als hij ’s ochtends de krant door de brievenbus mikt? Ik weet nog wel een goed plaatsje voor dit figuur: Een booreiland, 50 kilometer uit de kust!

Ook mooi om te zien was het sterke staaltje burgerlijke ongehoorzaamheid van zenderpiraat “Los Banditos”. De ‘herren inspectors’ van het Agentschap Telecom werden opgesloten door middel van een grote ketting op de toegangspoort. Ik vind dat wel humor.

Ook gaat er een slot op de muziekdoos van de deels Goorse boyband Mainstreet. Zouden de jongens het advies van Giel Beelen een paar maanden geleden iets te serieus hebben opgevat? Ik vond het wel een grappig bandje. Hoe moet ik dit verlies nu uitleggen aan al die hormonale pubertjes op mijn werk? Drama’s kriej d’r van. Ik hoorde daarentegen dat het huisvrouwenorkest, “De Klinkende Pannen” weer nieuw leven ingeblazen wordt als opvulling voor dit geslagen gat. Ze zullen na ruim 30 jaar weer gaan optreden onder de naam “De Uitgelikte Potjes”.

Verder zijn we in De Hof van Twente in meerderheid tegen het associatieverdrag met de Oekraïne. Ook in Goor was dit het geval. Hoe kun je ook voor zijn denk ik wel eens. Toenadering zoeken tot een door en door corrupte, in oorlog verkerende, bananenrepubliek. Een land dat weigert cruciale informatie te delen over onze MH17, over onze vermoorde Nederlanders! Een land dat gerund wordt door steenrijke bobo’s die hun geld wegsluizen naar Panama.

Eigenlijk zijn heel veel mensen in Goor tegen van alles. Ook tegen de opvang van jonge vluchtelingen/statushouders in de voormalige peuterspeelzaal Laarschool. Volgens mij is het gewoon een win-win situatie. Heeft de Aldi ook weer wat te doen, zullen we maar zeggen.

Mijn ergernis en verbazing heeft nu wel weer lang genoeg geduurd. Ik ga lekker even wat eten en steek de hardwerkende uitbater van dat fijne shoarma-etablissement aan de Grotestraat (waarvan we de naam niet mogen noemen want hij kan er immers helemaal niks aan doen) een hart onder de riem en vraag hem een dood schaap in de panne smiet’n. Bij het zien van de bordjes ‘Verboden te roken’ krijg ik toch weer een bescheiden en beginnende glimlach.

Namens Niels,

een fijne dag…