Motie PvdA tegen vluchtelingenopvang Tuindorp haalt het niet

Een motie van de lokale Partij van de Arbeid-fractie tegen de opvang van 12 jonge statushouders in de voormalige peuterspeelzaal in de Jurriën Sprakelstraat (foto) is door de overige raadsfracties verworpen. De Goorse fractievoorzitter Fred Rijkens sprong in de raadsvergadering gisteravond op de bres voor de omwonenden die maandagavond hun protesten kenbaar maakten tijdens een informatie-bijeenkomst in het gemeentehuis. Rijkens herhaalde dat hij vond dat het college het niet kon maken om de jongeren onder te brengen in een probleemwijk als ’t Tuindorp en zei ook dat de bewoners genoeg hadden gedaan en pleitte voor een andere opvanglocatie.

Sprakelstraatasielzoekers4De andere partijen willen wel dat er grondig moet worden gekeken naar de problemen in de wijk maar vonden ook dat Rijkens de wijk stigmatiseerde door ’t Tuindorp neer te zetten als probleemwijk. De PvdA-voorman pareerde dat door te stellen dat dat vooral ook zo wordt gezien door de eigen inwoners en hekelde de onwetendheid over de problematiek. Wethouder van Zwanenburg zegde, net als maandagavond toe, om samen met bewoners ‘schoon schip’ te maken. Er wordt op ’t Tuindorp al geruime tijd geklaagd over drugsdealers, rebellerende jongeren bij jeugdcentrum De Maan en exorbitante toestanden in het buurthuis dat volgens de omwonenden ‘het beste café van Goor’ is.

Gerelateerde berichten

  • PvdA en Tuindorpbewoners willen drugs aanpakken15 mei 2016 PvdA en Tuindorpbewoners willen drugs aanpakken De PvdA en de buurtbewoners van het Tuindorp willen de drugsproblematiek aanpakken in de wijk. Dat is de belangrijkste punt na een werkbezoek van de sociaal democraten aan het Tuindorp. […]
  • PvdA achter verontruste Tuindorpbewoners8 april 2016 PvdA achter verontruste Tuindorpbewoners De lokale fractie van de Partij van de Arbeid is het eens met de verontruste Tuindorpbewoners dat er geen 12 jonge statushouders moeten worden ondergebracht in de voormalige […]
  • Tuindorp in actie tegen komst jonge vluchtelingen6 april 2016 Tuindorp in actie tegen komst jonge vluchtelingen Bewoners van de Goorse volkswijk 't Tuindorp zijn fel gekant tegen de komst van 12 jonge vluchtelingen in de voormalige peuterspeelzaal aan de Jurriën Sprakelstraat. Onder aanvoering van […]
  • PvdA wil openheid over opvanglocaties30 oktober 2015 PvdA wil openheid over opvanglocaties De lokale PvdA wil dat de gemeente snel bekend maakt wat de mogelijke opvangplekken voor asielzoekers in Goor en omgeving zijn. Het college wil geen openheid van zaken geven over de […]
  • PvdA wil duidelijkheid over statushouders23 augustus 2022 PvdA wil duidelijkheid over statushouders De plaatselijke PvdA wil van het college van B&W duidelijkheid over de plekken waar in Goor en Delden statushouders zijn gevestigd en welke afspraken er met de Rijksoverheid zijn […]