Nieuw Spoorpark moet burgerproject worden

Het nieuwe Spoorpark tussen de Goorse Roerdompstraat en de van Kollaan moet worden ingericht met behulp van alle aanwonenden. Drie jaar geleden is al besloten om het terrein dat in de volksmond ook wel het ‘Oale spoor‘ wordt genoemd vanwege de spoorlijn die er vroeger liep, te ontwikkelen. De PvdA diende afgelopen dinsdag tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie in om bij het maken van de plannen de zogenoemde ‘methode van burgerparticipatie’ toe te passen. Die motie werd unaniem gesteund. Volgens het Goorse PvdA-raadslid Roel Bergman is het ook van het grootse belang om ook de jeugd mee te laten praten en plannen aan te laten dragen. Dit omdat het nieuwe Spoorpark een groene omgeving met speelmogelijkheden moet worden.

Spoorpark1

Spoorpark3

Gerelateerde berichten

  • Oald Goor: Station West…8 mei 2022 Oald Goor: Station West… Er is inmiddels een begin gemaakt met Spoorpark tussen de van Kollaan en de Roerdompstraat waar onder meer appartementen komen in de stijl van het vroegere treinstation West dat begin […]
  • Werkzaamheden Spoorpark van start gegaan21 april 2022 Werkzaamheden Spoorpark van start gegaan De werkzaamheden voor het Spoorpark aan de Van Kollaan en Roerdompstraat in Goor zijn van start gegaan. De garages aan de Roerdompstraat zijn gesloopt en ook het voormalige pand van […]
  • Weer brand in loods van Kollaan11 oktober 2021 Weer brand in loods van Kollaan De brandweer moest vanavond weer uitrukken naar de oude bedrijfsloodsen in de van Kollaan. Daar is, evenals op zaterdagavond 4 september, brand ontstaan. Dit keer niet zo heftig als […]
  • Nieuwe parkeerplaats Jumbo vanaf morgen toegankelijk1 juli 2021 Nieuwe parkeerplaats Jumbo vanaf morgen toegankelijk Het heeft even geduurd maar vanaf morgen is dan eindelijk zover. Na de feestelijke opening van de nieuwe grote Jumbo-supermarkt op 3 maart jongstleden, is vanaf morgen ook de grote […]
  • Overlast bij skatebaan van Kollaan16 januari 2018 Overlast bij skatebaan van Kollaan Na diverse meldingen in het weekeinde is door de politie uiteindelijk op zondagavond een groep jongeren aangetroffen bij de Skatebaan achter de brandweerkazerne tussen de van Kollaan en de […]