Goorse deel Bert Haanstra-pad in gebruik genomen

Het Goorse gedeelte van het Bert Haanstra-pad zoals het is beschreven in het boek van Ronald van de Vate, is vanmiddag in gebruik genomen. Dit na een bijeenkomst in de De Reggehof, waarbij Theo Hakkert in gesprek ging met de schrijver uit Woudenberg en burgemeester Nauta een exemplaar van het boek overhandigd kreeg. Buiten speelde de drumfanfare van Apollo als inleiding naar een wandeling van de aanwezigen die een gedeelte van het pad liepen. Dat voert onder meer naar het ouderlijk huis van Haanstra in de Iependijk en het Goorse station waar scenes uit één van zijn beroemde films zijn opgenomen. Daar is ook een expositie in het Goors Historisch Museum over Bert Haanstra waarvan op 31 mei wordt herdacht dat de beroemde regisseur 100 jaar geleden het levenslicht zag. Naast Goor zijn ook routes in Espelo, Giethoorn en Amsterdam in de wandelgids opgenomen. Ook deze plaatsen waren bepalend voor het leven en de carrière van Haanstra.

Openinghaanstrapad4Schrijver Ronald van de Vate en burgemeester Ellen Nauta

Openinghaanstrapad5

Openinghaanstrapad3

Openinghaanstrapad5

Openinghaanstrapad4

Openinghaanstrapad6

Openinghaanstrapad7

Theohakkertmethaanstraboek

 

 

 

Gerelateerde berichten

  • Boek over Haanstra’s film Fanfare15 oktober 2018 Boek over Haanstra’s film Fanfare Er wordt volgende week dinsdag, 23 oktober, een boek gepresenteerd over de film Fanfare van de Goorse filmmaker Bert Haanstra. Het is dan precies 60 jaar geleden dat de filmklassieker van […]
  • Paul Boers wint schilderwedstrijd Bert Haanstra12 november 2016 Paul Boers wint schilderwedstrijd Bert Haanstra Paul Boers is de winnaar geworden van de schilderwedstrijd in het kader van het Bert Haanstra-jaar in het Goors Historisch Museum. Het is dit jaar 100 jaar geleden dat de beroemde Goorse […]
  • Alleman vertoont Alleman om Haanstra te eren31 maart 2016 Alleman vertoont Alleman om Haanstra te eren Filmhuis Alleman draait dinsdag de film Alleman. De film uit 1963 van Bert Haanstra is de naamgever van de Goorse bios. In het kader van zijn 100ste geboortedag wordt wijlen Haanstra […]
  • Haanstra, gestampte meisjes en Beatline…30 november 2018 Haanstra, gestampte meisjes en Beatline… De evenementenkalender voor dit weekeinde meldt allereerst de avond ter ere van Bert Haanstra (foto) in De Reggehof. De Goorse cineast wordt wederom herdacht met een boek van Ronald van de […]
  • Camera-tentoonstelling in Historisch Museum20 februari 2020 Camera-tentoonstelling in Historisch Museum Na de succesvolle Apollo-tentoonstelling zijn de vitrines in het Goorse museum nu ingericht met allerlei objecten uit het depot van het museum. Daarnaast zijn er twee vitrines gevuld met […]