Gemeente stelt inbraakpreventie centraal

Om het gretige inbrekersgilde een halt toe te roepen worden inwoners in de gemeente geholpen bij inbraakpreventie. Deze week krijgen ongeveer 500 huishoudens in Goor en de overige kernen het aanbod om een gratis inbraakpreventieadvies op maat te krijgen. Burgemeester Ellen Nauta: “Mensen kunnen zelf veel aan hun huis doen om de kans kleiner te maken dat er ingebroken wordt.” Daarnaast organiseert de gemeente op 17 mei een bijeenkomst met Evert Jansen. De voormalig inbreker, die nu furore maakte als tv-maker, verhaalt over inbraken vanuit het perspectief van de inbreker zelf. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de WhatsApp-buurtgroepen, die onlangs in Goor zijn opgezet.

Evert Jansen

Het kosteloze inbraakpreventieadvies is een initiatief van de Veiligheidsregio Twente. Voor de uitvoering van de adviezen werkt de Veiligheidsregio samen met Noaber Bouw. Geïnteresseerde inwoners kunnen een afspraak maken voor een preventieadvies. Voor een aanvraag: pkvw@nullnoaberbouw.nl

 

Gerelateerde berichten

  • Gratis check inbraak-preventie2 december 2019 Gratis check inbraak-preventie Inbrekers in huis. Een der grootste nachtmerries voor veel plaatsgenoten. En voor een aantal van ons de laatste tijd ook de pijnlijke en naakte waarheid. Een inbraak kunnen we echter […]
  • Nauta nog een termijn burgemeester Hof van Twente19 december 2018 Nauta nog een termijn burgemeester Hof van Twente De gemeenteraad van Hof van Twente heeft burgemeester Ellen Nauta-van Moorsel voorgedragen voor herbenoeming voor de periode 2019-2025. Dat gebeurde gisteren tijdens de raadsvergsdering […]
  • Chatten met de gemeente…17 januari 2018 Chatten met de gemeente… Het is vanaf heden mogelijk om te chatten met medewerkers van de gemeente Hof van Twente. De chatfunctie is te vinden op de website www.hofvantwente.nl en wordt eerst als proef ingezet om […]
  • Burgemeester Nauta: Bezoek geen drinkketen17 maart 2020 Burgemeester Nauta: Bezoek geen drinkketen In navolging van de tv-toespraak van Minister-President Mark Rutte, gisteravond, heeft ook Burgemeester Ellen Nauta vandaag een toespraak gehouden die op beeld is vast gelegd. Daarin […]
  • “Als we weer worden gevraagd, zullen we er weer staan…”26 december 2015 “Als we weer worden gevraagd, zullen we er weer staan…” Als er weer vluchtelingen moeten worden opgevangen in Goor of in de andere kernen van de Hof van Twente zal er wederom opvang geregeld worden. Dat zei burgemeester Ellen Nauta in haar […]