Carl Wittrock, grootheid in Litouwen

Het was een bijzonder weekend voor componist en dirigent Carl Wittrock. De Goorse Maestro was te gast in het Litouwse Panevėžys waar hij het middelpunt was van een muziekconcours. Als een ware popster werd hij met zijn vrouw José van het vliegveld gehaald om daarna naar het grootse Kino Centras Garsas te worden vervoerd. Onderweg sierde zijn pose de posters en billboards. In de Litouwse festivalstad speelden verschillende orkesten speelden allemaal werken die zijn geschreven door Wittrock en die hij als jurylid mocht beoordelen. Ook dirigeerde hij een beroepsorkest uit de Baltische staat en gaf hij een gastcollege op een conservatorium. De musicus is inmiddels al weer terug in zijn eigen Goor waar hij gisteravond met kinderen en zijn Apollo het stuk ‘Wieger wordt wakker’, ook van zijn hand, als dirigent begeleidde in De Reggehof.

Carlwittrocklitouwen

Gerelateerde berichten

  • Carl Wittrock centraal in Dubbelportret21 mei 2021 Carl Wittrock centraal in Dubbelportret Carl Wittrock, dirigent van Apollo, is komende zondag te gast in het radioprogramma Dubbelportret op Hofstreek FM tussen 11.00 en 12.00 uur. Wittrock is een nationaal en internationaal […]
  • Opnieuw Amerikaanse première compositie Wittrock5 april 2018 Opnieuw Amerikaanse première compositie Wittrock Opnieuw een enerverende ervaring voor de Goorse topdirigent- en componist Carl Wittrock. Hij is net terug van een trip naar Chicago waar een nieuw werk van hem 'San José' in première ging. […]
  • Compositie Wittrock in Carnegie Hall in New York25 maart 2017 Compositie Wittrock in Carnegie Hall in New York Een openhartig interview met de Goorse maestro Carl Wittrock vandaag in de weekendeditie van de Twentsche Courant/Tubantia. Daarin kondigt hij aan dat een door hem geschreven stuk zal […]
  • Concert KNA en Apollo gaat niet door16 november 2021 Concert KNA en Apollo gaat niet door Het concert dat komende zondag zou worden gehouden in de Reggehof en waarin een nieuw werk van de Goorse componist Carl Wittrock, zou worden gepresenteerd, gaat niet door. Het concert zou […]
  • Hofmeijer al 72 jaar lid van Apollo, Ook Wittrock gehuldigd4 oktober 2021 Hofmeijer al 72 jaar lid van Apollo, Ook Wittrock gehuldigd Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Goorse muziekvereniging Apollo zijn vier jubilarissen gehuldigd. Henk Hofmeijer is al 72 jaar lid en kreeg daarvoor de versierselen. […]