Carl Wittrock, grootheid in Litouwen

Het was een bijzonder weekend voor componist en dirigent Carl Wittrock. De Goorse Maestro was te gast in het Litouwse Panevėžys waar hij het middelpunt was van een muziekconcours. Als een ware popster werd hij met zijn vrouw José van het vliegveld gehaald om daarna naar het grootse Kino Centras Garsas te worden vervoerd. Onderweg sierde zijn pose de posters en billboards. In de Litouwse festivalstad speelden verschillende orkesten speelden allemaal werken die zijn geschreven door Wittrock en die hij als jurylid mocht beoordelen. Ook dirigeerde hij een beroepsorkest uit de Baltische staat en gaf hij een gastcollege op een conservatorium. De musicus is inmiddels al weer terug in zijn eigen Goor waar hij gisteravond met kinderen en zijn Apollo het stuk ‘Wieger wordt wakker’, ook van zijn hand, als dirigent begeleidde in De Reggehof.

Carlwittrocklitouwen

Gerelateerde berichten

  • Opnieuw Amerikaanse première compositie Wittrock5 april 2018 Opnieuw Amerikaanse première compositie Wittrock Opnieuw een enerverende ervaring voor de Goorse topdirigent- en componist Carl Wittrock. Hij is net terug van een trip naar Chicago waar een nieuw werk van hem 'San José' in première ging. […]
  • Compositie Wittrock in Carnegie Hall in New York25 maart 2017 Compositie Wittrock in Carnegie Hall in New York Een openhartig interview met de Goorse maestro Carl Wittrock vandaag in de weekendeditie van de Twentsche Courant/Tubantia. Daarin kondigt hij aan dat een door hem geschreven stuk zal […]
  • Apollo-project moet Goorse muzikantjes ‘wakker’ maken14 april 2015 Apollo-project moet Goorse muzikantjes ‘wakker’ maken Een goed gevulde Reggehof met 75 kinderen uit groep 5 van vier Goorse basisscholen én hun ouders en leerkrachten. Het orkest van Apollo bracht daar met de kinderen de voorstelling 'Wieger […]
  • Marcel Boonk is de Maestro van Borne23 januari 2017 Marcel Boonk is de Maestro van Borne Marcel Boonk heeft gistermiddag de titel 'Maestro van Borne' veroverd. De Gorenaar was één van  de zes deelnemers aan de dirigentencontest die is afgeleid van het populaire tv-programma […]
  • Ultieme kerstsfeer tijdens Winter Wonderland Apollo17 december 2016 Ultieme kerstsfeer tijdens Winter Wonderland Apollo Een gelikte show, de ultieme kerstsfeer en 'winters genieten' vanavond in de Reggehof waar Apollo het programma Winter Wonderland bracht samen met het Enschedese theaterkoor Studio 65. […]