500 jaar oude maalsteen gevonden bij De Klokkenkamp

Tijdens werkzaamheden bij de Klokkenkamp is een fragment van een oude maalsteen gevonden die tenminste 500 jaar oud is. Het gaat in dit geval om een deel van een zogenoemde ligger waarop met een loper het graan werd gemaald. Naast de bijzondere maalsteen is er ook een muntje uit Kampen ontdekt met daarop het jaartal 1659 en enkele oude potscherven. Van één van de scherfjes is de verwachting dat het dateert van voor het jaar 1000. Medewerkers van het Goors Historisch Museum krijgen de mogelijkheid om te zoeken naar historisch materiaal naast de Hofkerk tijdens de verbouwing van De Klokkenkamp tot nieuw uitvaartcentrum. De maalsteen is nu te zien in het Goors Historisch Museum in de Stationslaan bij de ‘nieuwe aanwinsten‘.

Maalsteenghm

Gerelateerde berichten

  • Open Monumentendagen gaan door6 september 2020 Open Monumentendagen gaan door De Open Monumentendagen gaan dit jaar in Goor en de overige kernen van de Hof van Twente, ondanks het Corona-virus, wel door. Volgend weekeinde (12 en 13 september) zijn er bezichtigingen […]
  • Laatste archeologische vondsten Bleekstraat8 januari 2016 Laatste archeologische vondsten Bleekstraat De werkgroep van de stichting Historisch Goor hebben deze week de laatste vondsten gedaan bij de nieuwe appartementen aan de Bleekstraat. Als laatste werd een bijna gaaf ‘’spinsteentje’ […]
  • Boekenmarkt terug van weggeweest20 april 2015 Boekenmarkt terug van weggeweest Het was een mooie traditie aan het begin van het zomerseizoen maar hield vijf jaar geleden op: De Goorse boeken- en platenmarkt bij de Hofkerk. Komende zaterdag is wordt de markt nieuw […]
  • Reformatorische Baptisten van Klokkenkamp naar De Borgh14 december 2016 Reformatorische Baptisten van Klokkenkamp naar De Borgh De regionale kerkgemeente RBT (Reformatorische Baptisten) houdt de diensten voortaan in de zaal van uitvaartcentrum De Borgh achter de katholieke kerk. De diensten vonden, sinds de […]
  • Exposities in Hofkerk en historisch museum3 maart 2019 Exposities in Hofkerk en historisch museum Twee exposities worden binnenkort geopend in Goor. Allereerst start in aanloop naar Pasen op 8 maart een tentoonstelling van werken van 14 kunstenaars in de Hofkerk die de lijdensweg van […]