Naaldhakken en blaren…

Voordat de studenten uit de hoogste klassen hard aan de studie gaan voor hun eindexamen in mei, is er eerst feest. Vorige week vond het jaarlijkse galafeest weer plaats. Dit keer in een discotheek over de bult. Overdag waren er tal van activiteiten om vervolgens later op de middag snel naar de kapper, stylist, smoking-verhuurder en nagelstudio’s te trekken. Alles moet natuurlijk perfect zijn en de “blits” maken is een absolute must.

namens_niels

De aankomst bij het uitgaanscentrum is als vanouds spectaculair. Er komt van alles voorbij. Bentley’s, Porsche, Ferrari en Tesla’s. Maar ook oude brandweerwagens, paard en wagen, tracktoren en geprepareerde vrachtwagens. Naast “de blits” maken, is zoveel mogelijk geluid maken met die dikke machines óók een must. Een stel jongens uit het buitengebied van Goor kwamen aan in een grote gierwagen. “Jullie noemen ons boeren, dan gedragen we ons als boeren”, was hun relaas. Vervolgens parkeerden ze die stinkbak op 30 meter van de ingang en succes ermee.

Ik mag deze “jonge boeren” altijd erg graag. Gewoon normaal doen en wars van etiquette. Ach meneeh moj luster’n, wie bunt wie wie bunt en ie kunt nen boer wal een net pak antrek’n, mar ut blif gewoon un boer heur”. Wie zoept hier vanoavond veur nun honderd euro de man op en dan goaw wier op thoes an. En moj kiek’n die opgedirkte deerntjes, die stinkt net zo hard heur as ze noar ’n pot hen mut.

Al druppelend stroomt de zaal vol en het feest gaat beginnen. Opzwepende muziek klinkt loeihard uit de megaboxen. Een band is niet meer van deze tijd, een goede DJ wel. Persoonlijk vind ik live muziek ook altijd wel wat hebben maar ja, het is hun feest. Na een uurtje wordt meneer Kremers druk, want dan moeten er pleisters geplakt worden. De dames in spé komen op naaldhakken zo hoog, dat je geen keukentrapje meer nodig hebt om in het bovenste keukenkastje te komen. Ik lig soms echt in een deuk hoe onbeholpen sommigen zich voortbewegen op die pinnen en dat geeft blaren. Heel charmant proberen te lopen en dan onmeunig door je enkel gaan en dan gauw om je heen kijken of iemand het gezien heeft. Jammer dat ik hier geen filmpje kan toevoegen. Ik kijk in de garderobe en zie minstens 160 paar pumps en naaldhakjes op de rij staan en in de zaal zie ik tegelijkertijd mooi geklede dames in de mooiste galajurken met daaronder……witte gympies.

Later op de avond gaan de stropdasjes af, de overhemden uit de broek, haren zijn uit de plooi geraakt en veel afgebroken gelnageltjes verder. Komt dat “jonge boertje” naast mij staan, met een pilsje in de hand, en zegt: “Zeej noe wa, ik zei het oe toch. Allemoal nep!”
Zeg jong boertje, ruil jij je glaasje bier eens even in voor een frisje, want jij bent nog helemaal geen 18. Hoe kom je daar eigenlijk aan? Nou, dat zal ik u eens vertellen meneer. Condooms kun je voor meerdere doeleinden gebruiken. En aangezien wij, als 17 jarigen, helemaal geen ene donder mogen en waarschijnlijk ook niet datgene mogen doen waar die rubberen dingen eigenlijk voor gemaakt zijn… Ze zijn erg rekbaar en sterk en d’r past makkelijk een liter bier in. Knoop hem vervolgens aan je onderbroek en laat hem verdwijnen in je broekspijp. Ik mag dan wel een boer zijn, maar ik bun nog lang neet gek.

Het is ondertussen 02.00 uur ’s nachts en meneertje Kremers zou ook wel graag z’n gympies aan doen, stropdas af, gemakkelijke broek aan trekken en eindelijk die iets te krappe blouse weer in de kast hangen. Inderdaad Niels. Ook voor jou, je kunt wel een mooi pak aantrekken maar je bent en blijft uiteindelijk gewoon een….

Namens Niels uut Goor,

een fijne dag en tot over twee weken…

Gerelateerde berichten

  • Johan Derksen-tje…18 augustus 2020 Johan Derksen-tje… Een bijzondere zomer en dat was het. Weken vrij voor de boeg zonder er vooraf echt een invulling aan te hebben geven. Het risico van zo’n loze tijd vrij in het vooruitzicht is dat je gaat […]
  • DUURzaam…4 december 2018 DUURzaam… Nederland is in de ban van het milieu. Het akkoord van Parijs in 2015 en de aanstaande klimaattop in Polen. Inderdaad Polen, het land waar ze nog nooit gehoord hebben van vloeistof dichte […]
  • Praten en niks zeggen…29 januari 2019 Praten en niks zeggen… We zijn tegen een Lidl in de Kerkstraat. We zijn tegen zonnepark Waterlanden en enkelen ook tegen het Paasvuur op een mooie nieuwe locatie. Verder hebben we vooral kritiek op harde […]
  • Voor een dubbeltje op de eerste rang…13 juni 2017 Voor een dubbeltje op de eerste rang… Afgelopen week zat ik naar praatprogramma “Jinek” te kijken. Normaal zap ik snel verder, want ik vind de presentatie-capaciteiten van de mevrouw in kwestie ronduit dramatisch. In dit geval […]
  • Teruggeven aan de zee…12 april 2016 Teruggeven aan de zee… Tjonge jonge, waar moet ik beginnen? Er was de afgelopen week nogal wat “roering” in ons Haagje. Ik lees de nieuwsartikeltjes over de gebeurtenissen vaak met een beginnend glimlachje. Wat […]