Goorse lintjes bij onderscheidingen Hof van Twente

Vier onderscheidingen met een Goors randje tijdens de jaarlijkse lintjesregen, traditioneel een dag voor Koningsdag. Op het gemeentehuis kregen Bernadette Brunnekreef-Polman, mevrouw Haafkes-Grefte en Paulien Quee-Minkjan de versierselen opgespeld door burgemeester Ellen Nauta. Allen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Semmekrot-Platenkamp uit Ambt Delden kreeg onderscheiding voor haar werk in Goor. De gemeente Hof van Twente kende dit jaar 12 onderscheidingen, het meeste van heel Twente. Van de 12 lintjes gingen er acht naar vrouwen. Na de uitreikingen werd in het drukbezochte gemeentehuis het Wilhelmus gezongen, en geproost op de bijzondere onderscheidingen.

Paulien Quee-Minkjan en Bernadette Brunnekreef-Polman (bovenste rij midden) en mevrouw Haafkes-Grefte (zittend, links)

Paulien Quee-Minkjan en Bernadette Brunnekreef-Polman (bovenste rij midden) en mevrouw Haafkes-Grefte (zittend, 2e van links)

Bernadette Brunnekreef-Polman kreeg het lintje voor haar jarenlange verdiensten voor de Oranjevereniging en het Rooms Katholieke Kerkkoor St. Cecilia. Ook is ze al jaren dirigente van jeugdkoor de PeePeetjes en voorzitter van de Pastoraatsgroep. De onderwijzeres van basisschool Heeckeren is de benoeming niet vreemd: enkele jaren geleden werd haar echtgenoot Ate Brunnekreef ook onderscheiden met een lintje.

Mevrouw Haafkes-Grefte werd onderscheiden voor haar inzet voor het bestuur van ZijActief afdeling Goor en haar voorlopers, de Katholieke Boerinnenbond en de Katholieke Plattelandsvrouwen Organisatie. Ook is zij al 18 jaar coördinatrice van de Stichting Vrijwillige Hulpdienst in Goor. Om de andere week zit ze iedere ochtend aan de telefoon om de hulpvragen te inventariseren en de juiste vrijwilligers hieraan te koppelen.

Paulien Quee-Minkjan is al sinds 1978 vrijwilliger bij de Goorsche Mixed Hockey Club. Ze is onder meer trainer, scheidsrechter en verzorgt de inkoop en coördineert de inroostering en aansturing van de vrijwilligers voor zowel de kantinediensten als de schoonmaakdiensten. Ook in de kantine is Paulien ‘onmisbaar’.

Ook mevrouw Semmekrot-Platenkamp uit Ambt Delden ontving een onderscheiding, voor haar activiteiten binnen Goor. Ze zet zich al 24 jaar in voor de katholieke geloofsgemeenschap in Goor. Onder meer als secretaris van de werkgroep Missie Ontwikkeling en Vrede, onder andere in verband met de jaarlijkse Vastenactie en Adventsactie. Ook is ze secretaris van de Pastoraatsgroep geloofsgemeenschap Goor