Goorse Danieke neemt dierenwinkel Vaarhorst over

Danieke de Vries neemt de Goorse dierenwinkel Pets en Co over van Wim en Diny Vaarhorst. De 29-jarige Goorse doet dat samen met haar eveneens 29-jarige compaan Marijke Ligtenbarg-Postel uit Markelo. De twee kennen elkaar uit dierenpark Wissel in Epe waar ze samen als dierenverzorgster hebben gewerkt. Na de sluiting van dat park ging Danieke de Vries aan het werk als zogenoemde ‘animal-keeper’ bij Ouwehands dierenpark in Rhenen. Het runnen van een eigen dieren-speciaalzaak is een langgekoesterde wens van beide onderneemsters. Wim en Diny Vaarhorst stoppen na 36 jaar met de dierenzaak in Goor en willen genieten van de oude dag.

Vaarhorstendaniekemarijkevlnr: Wim en Diny Vaarhorst, Marijke Ligtenbarg-Postel en Danieke de Vries

De nu bijna 65-jarige Wim Vaarhorst, begon in 1980 met een dierenwinkel in De Wijnkamp en besloot in 1999 uit te breiden en te verhuizen naar het bedrijfspand aan de Grotestraat dat destijds leeg stond nadat het jarenlang als supermarkt dienst deed. “Ik blijf voorlopig nog wel aan het werk voor het trimmen van honden” zegt Vaarhorst die met een aantal overnamekandidaten in gesprek is geweest. “Deze dames waren het meest concreet en ik heb er alle vertrouwen in. Ze beginnen op vrij jonge leeftijd maar dat deden wij destijds ook. Ze moeten er hun eigen stempel op drukken.” En dat is ook de bedoeling, zegt Danieke de Vries. “We gaan de zaak in ieder geval uitbreiden; De gang die nu naar de winkel leidt wordt bij de zaak aangetrokken en we zullen de winkel op een wat andere manier gaan inrichten.” De naam Pets en Co blijft bestaan en krijgt de toevoeging Dier en Care. “Dit omdat we willen laten zien dat we er ook zijn voor de dierenverzorging.” De feestelijke opening van de nieuwe dierenwinkel, die wat oppervlakte betreft straks tot de grootste van Overijssel behoort, is op zaterdag 28 mei. Daarvoor is de winkel een week gesloten vanwege de verbouwing.

Dierenwinkelachterext