Jarige Wolter Wiegerinck exposeert in Historisch Museum

Goorse kunstenaar en waar Rellie-icoon Wolter Wiegerinck viert in mei zijn 80e verjaardag. En daarom wordt in samenwerking met het Goors Historisch Museum een jubileumexpositie ingericht, met meer dan 40 werken van de schilder. Tijdens de Pinksterdagen, van zaterdag 14 tot en met maandag 16 mei, is het museum in het voormalige Stationsgebouw van 11.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek, waar de kunstwerken zijn te bekijken. Veel van Wolter’s schilderijen hebben een duidelijke link met Goor: zo heeft hij vele platen gemaakt van karakteristieke gebouwen in ’t Twentse Haagje, die op veel plekken in Goor al te zien zijn.

wolter
Wiegerinck werd geboren op 8 mei 1936 en schildert al zijn hele leven. Als graficus en dessin-ontwerper voor tal van bedrijven, maar ook als de maker van de afbeeldingen en ludieke teksten op de voertuigen van de Rellie, die iedere laatste zondag van juni door de straten trekken tijdens de Allegorische Optocht. Het Historisch Museum is een logische plek voor de expositie: Wolter is als conservator nog altijd bij het museum betrokken en in die hoedanigheid mede-verantwoordelijk voor het restaureren van de historisch graftrommels op de Algemene Begraafplaats. Samen met z’n vrouw Gerrie is Wolter tijdens de Pinksterdagen zelf aanwezig in het museum om toelichting bij z’n werk te geven.

Gerelateerde berichten

  • Donateurs welkom bij Historisch museum23 januari 2016 Donateurs welkom bij Historisch museum Een koffievisite voor die mensen die de activiteiten van het Goors Historisch Museum mogelijk maken. De donateurs zijn morgenmiddag uitgenodigd om het 60 jarig jubileum van het museum en […]
  • Expositie Wolter Wiegerinck in museum14 mei 2018 Expositie Wolter Wiegerinck in museum Hij is een icoon van ons Twentse Haagje. Kunstenaar Wolter Wiegerinck. Tijdens dit Pinksterweekend exposeert de markante plaatsgenoot in het Goors Historisch museum zijn meest recente […]
  • Scholenexpositie in historisch museum4 december 2017 Scholenexpositie in historisch museum Het Goors Historisch Museum opent komende vrijdag een expositie over het verleden van de Goorse scholen. Er zijn allerhande artikelen en vooral ook schoolfoto's te bekijken uit het […]
  • Jubilerend Weverke met speciale tentoonstelling11 maart 2018 Jubilerend Weverke met speciale tentoonstelling In het kader van het 40-jarig jubileum van Weefkring ’t Weverke wordt volgende week vrijdag door burgemeester Ellen Nauta een speciale tentoonstelling geopend in het Goors Historisch […]
  • Museum extra open tijdens Apollo-reünie en fiets-vierdaagse9 oktober 2019 Museum extra open tijdens Apollo-reünie en fiets-vierdaagse Het Goors Historisch Museum gaat extra open tijdens de reünie van muziekvereniging Apollo. komende zaterdag en volgende week tijdens de Herfst-Fiets4daagse. Tijdens de Apolloreünie- en […]