Verhuizing Lidl naar Kerkstraat stuk dichterbij

De komst van een grote supermarkt naar de Kerkstraat zit al jaren in de pijplijn maar nu lijkt het er dan toch van te komen. Projectontwikkelaar ten Brinke heeft de plannen gepresenteerd voor de komst van een vestiging van de Lidl op de plek waar nu onder meer de Rabobank en meubelzaak Koster is gevestigd. Er is overeenstemming over de verkoop en sloop van de panden en de sloop van de bank en de woonwinkel alsmede de panden die daarnaast staan tot en met het pand op de hoek met De Wheeme tegenover Grand Café De Zon. Het is, in tegenstelling tot eerdere voornemens, de bedoeling dat er alleen een Lidl-supermarkt komt die dan zal verdwijnen op het Weversplein.

Kerkstraatlidlplannen1

Omwonenden hebben inmiddels de plannen kunnen bekijken die binnenkort ter inzage zullen worden gelegd. In de stukken is te zien dat het aanzicht in de Kerkstraat er één zal zijn van karakteristieke gevels. Aan de achterzijde van de rij panden moet een grote parkeerplaats komen met ontsluiting naar de Laarstraat en De Wheeme. Het is de bedoeling dat de Rabobank elders in Goor een servicepunt gaat openen, zeker nu duidelijk is dat de vestiging in Markelo zal sluiten. Een locatie is echter nog niet gevonden in het Twentse Haagje.

lidltekening1

Gerelateerde berichten

  • Brandbrief omwonenden naar raadsleden tegen vestiging Lidl Kerkstraat22 april 2020 Brandbrief omwonenden naar raadsleden tegen vestiging Lidl Kerkstraat Een grote groep bewoners van de Kerkstraat, de Laarstraat en de Wheeme hebben alle raadsleden van de gemeente Hof van Twente een brandbrief gestuurd waarin nogmaals wordt opgeroepen om in […]
  • Gemeente geeft groen licht voor nieuwbouw Lidl27 januari 2020 Gemeente geeft groen licht voor nieuwbouw Lidl De gemeente Hof van Twente heeft een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van een nieuwe Lidl-supermarkt aan de Kerkstraat. Hoewel de gemeente de supermarkt liever op de huidige plek […]
  • Nieuwe Lidl opent over tien weken17 augustus 2022 Nieuwe Lidl opent over tien weken De opening van de nieuwe vestiging van supermarkt Lidl aan de Kerkstraat staat gepland voor woensdag 24 oktober. Dat heeft een woordvoerder van het Duitse concern laten weten aan […]
  • Raad van State: Lidl kan door met verleende vergunning28 april 2022 Raad van State: Lidl kan door met verleende vergunning De nieuwe Lidl aan de Kerkstraat is al bijna een feit maar toch liepen er nog procedures over het aantal parkeerplaatsen en de laad- en losplaats. Omwonenden vinden dat er te weinig […]
  • Eerste contouren nieuwe Lidl zichtbaar9 februari 2022 Eerste contouren nieuwe Lidl zichtbaar De eerste contouren van de nieuwe Lidl-supermarkt aan de Kerkstraat tekenen zich af. Het omstreden bouwproject is al in volle gang terwijl de juridische strijd nog niet in zijn geheel is […]