Verhuizing Lidl naar Kerkstraat stuk dichterbij

De komst van een grote supermarkt naar de Kerkstraat zit al jaren in de pijplijn maar nu lijkt het er dan toch van te komen. Projectontwikkelaar ten Brinke heeft de plannen gepresenteerd voor de komst van een vestiging van de Lidl op de plek waar nu onder meer de Rabobank en meubelzaak Koster is gevestigd. Er is overeenstemming over de verkoop en sloop van de panden en de sloop van de bank en de woonwinkel alsmede de panden die daarnaast staan tot en met het pand op de hoek met De Wheeme tegenover Grand Café De Zon. Het is, in tegenstelling tot eerdere voornemens, de bedoeling dat er alleen een Lidl-supermarkt komt die dan zal verdwijnen op het Weversplein.

Kerkstraatlidlplannen1

Omwonenden hebben inmiddels de plannen kunnen bekijken die binnenkort ter inzage zullen worden gelegd. In de stukken is te zien dat het aanzicht in de Kerkstraat er één zal zijn van karakteristieke gevels. Aan de achterzijde van de rij panden moet een grote parkeerplaats komen met ontsluiting naar de Laarstraat en De Wheeme. Het is de bedoeling dat de Rabobank elders in Goor een servicepunt gaat openen, zeker nu duidelijk is dat de vestiging in Markelo zal sluiten. Een locatie is echter nog niet gevonden in het Twentse Haagje.

lidltekening1

Gerelateerde berichten

  • Gemeente geeft groen licht voor nieuwbouw Lidl27 januari 2020 Gemeente geeft groen licht voor nieuwbouw Lidl De gemeente Hof van Twente heeft een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van een nieuwe Lidl-supermarkt aan de Kerkstraat. Hoewel de gemeente de supermarkt liever op de huidige plek […]
  • Brandbrief omwonenden naar raadsleden tegen vestiging Lidl Kerkstraat22 april 2020 Brandbrief omwonenden naar raadsleden tegen vestiging Lidl Kerkstraat Een grote groep bewoners van de Kerkstraat, de Laarstraat en de Wheeme hebben alle raadsleden van de gemeente Hof van Twente een brandbrief gestuurd waarin nogmaals wordt opgeroepen om in […]
  • ‘De politiek snurkt in kwestie rondom Lidl’11 mei 2020 ‘De politiek snurkt in kwestie rondom Lidl’ Het is een van de heetste hangijzers en toch leeft het niet echt bij alle gemeenteraadsleden. Althans dat is gevoel van de actievoerders tegen de komst van de Lidl op de plek van de […]
  • Lidl mag vestiging bouwen aan de Kerkstraat14 mei 2019 Lidl mag vestiging bouwen aan de Kerkstraat De Duitse supermarktketen Lidl mag toch een nieuwe vestiging laten bouwen aan de Kerkstraat. Dat heeft de Rechtbank in Zwolle bepaald. De gemeente en omwonenden willen niet dat de Lidl […]
  • Plan Lidl Kerkstraat opnieuw op de agenda22 mei 2017 Plan Lidl Kerkstraat opnieuw op de agenda Het plan voor de vestiging van de Lidl-supermarkt in een nieuw winkelcentrum in de Kerkstraat werd eerder afgewezen door de gemeenteraad maar komt nu toch weer op de agenda. […]