Twenthe pakt drie punten bij Avanti Wilskracht

Geen groots voetbal, wel drie punten voor Twenthe vanmiddag op sportpark Het Zoutendijk in Enschede. In het eerste bedrijf kwam Twenthe na 20 minuten op voorsprong. Doelpuntenmaker was Jasper Groothuis, die een voorzet van Jeffrey Asbroek beheerst binnen tikte. Avanti maakte tien minuten later de gelijkmaker. Drie minuten later kwam Twenthe weer op voorsprong na een eigen doelpunt van Avanti.  De 1-2 voorsprong was tevens de ruststand.

Avantitwenthe2

Na de thee pakte Twente het initiatief en kwam via Mark Nijland op een 1-3 voorsprong. Gebrek aan scherpte in de afronding en een paar goede reddingen van de doelman van Avanti voorkwam erger voor de thuisclub. Doordat directe concurrent Sportclub Enschede vanmiddag van Rood Zwart wist te winnen blijft het spannend bovenin. Twenthe staat nu nog tweede met twee punten minder dan Sportclub Enschede. Met nog twee wedstrijden te gaan is de titel nog in zicht, maar moet Twenthe beide duels winnen terwijl Sportclub Enschede punten moet laten liggen. Aanstaande zondag treft de ploeg van Michel Mensink thuis Enschedese Boys, aanvang 14:00 uur.