GFC wint Hofderby en strijdt volop mee om periodetitel

Van degradatievrees naar een topklassering in de laatste periode. GFC heeft de smaak te pakken en is na de 3-2 zege van vandaag tegen Sportclub Markelo nog volop in de race voor een periodetitel. De ploeg van trainer Romano Lammertink staat daarin tweede met een punt minder dan Hector, de tegenstander van volgende week. Eerst wordt nog met spanning gekeken naar het inhaalduel Rood Zwart, komende dinsdagavond tegen Enschedese Boys. Bij winst heeft de Deldense ploeg namelijk ook 16 punten uit 7 duels en is dan, met nog twee duels voor de boeg, kandidaat voor een plek in de nacompetitie.

GFCMarkelo1Tegen Markelo kwam GFC al vroeg op voorsprong nadat een goede aanval koppend werd afgerond door Olaf Siegers. Daarna ontwikkelde Markelo overwicht en kwam op voorsprong door treffers van Bas Schreurs en Ferdi Pinkert. Nog voor rust bracht Kick Ditzel GFC weer op gelijke hoogte in een overigens matige wedstrijd. In de tweede helft werd GFC beter en ging het op jacht naar de driepunter. De beslissende goal viel een kwartier voor tijd. Kevin Heuvelink schoot binnen op aangeven van Lex Ditzel en hield daarmee de hoop op verlenging van het seizoen levend. “Dit hadden we een aantal weken geleden niet gedacht” aldus trainer Romano Lammertink. “We moesten ons veilig zien te spelen en dan denk je hier niet aan. De zege tegen vv Twenthe heeft ons een enorme boost gegeven. Toen kwam het geloof dat we van iedereen kunnen winnen in deze klasse. Het worden spannende weken met allereerst Hector. Da’s altijd een fantastisch affiche maar nu helemaal met de belangen die er op het spel staan. Prachtig.” Lammertink had zijn zoon Max overigens in de buurt tijdens het duel van vandaag. De kleine Lammertink was vandaag de pupil van de week.

Maxlammertinkpupilvdweek

Gerelateerde berichten

  • GFC grijpt naast periodetitel16 mei 2016 GFC grijpt naast periodetitel GFC is er niet in geslaagd om de derde en laatste periodetitel te winnen. De ploeg van trainer Romano Lammertink verloor thuis met 0-1 van het al gedegradeerde Sportclub Neede dat op de […]
  • Twenthe in de problemen18 mei 2019 Twenthe in de problemen Het wordt nog een hele toer voor vv Twenthe om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. De gehavende ploeg van trainer Hans Dirksen moet morgen wel haast winnen van Saasveldia om […]
  • Moormann terug bij GFC na lange revalidatie6 mei 2017 Moormann terug bij GFC na lange revalidatie Hij was tot en met vorig seizoen één van de sterkhouders bij GFC maar kreeg in juli van het vorig jaar rugproblemen die hem bijna een jaar aan de kant hielden. Thijs Moormann werd in […]
  • Twenthe voor laatste kans om nacompetitie in 3B8 april 2017 Twenthe voor laatste kans om nacompetitie in 3B Twenthe liet de winst, ondanks een 2-0 voorsprong, vorige week alsnog uit handen glippen tegen Columbia (2-4) maar is desondanks nog niet weg voor een plek in de nacompetitie om promotie […]
  • Het is vijf voor twaalf voor GFC1 april 2017 Het is vijf voor twaalf voor GFC De weken van de waarheid komen er aan voor GFC. De ploeg van trainer Romano Lammertink staat na de nederlaag van vorige week tegen koploper Barbaros op de voorlaatste plaats in de vierde […]