Hector morst punten maar heeft nacompetitie toch binnen handbereik

Hector speelde zondagmiddag met 2-2 gelijk tegen het laaggeklasseerde Barbaros maar is toch een stap dichterbij de nacompetitie gekomen. Concurrent Emos speelde, in de strijd om plek drie, ook gelijk en dus blijft het verschil vijf punten in het voordeel van de groen-witten. Door de nederlaag van Rood Zwart tegen Sportclub Enschede blijft de ploeg van trainer Mark Dijkstra ook koploper in de strijd om de derde en laatste periode. In de wedstrijd tegen Barbaros kwam Hector op eigen veld op een 0-2 achterstand. Barbaros was in het eerste bedrijf de betere ploeg en kwam na 17 minuten op voorsprong. De 0-2 viel na zeven minuten in de blessuretijd van de eerste helft.

Hectorbarbaros2 Na de thee kwam Hector heel anders voor de dag en werd Barbaros constant onder druk gezet. Na vijf minuten kreeg Hector een kadootje van scheidsrechter Span die een strafschop gaf  na een vermeende overtreding op Cris Haverslag. De beelden wijzen uit dat die penalty niet gegeven had mogen worden omdat de opponent van Haverslag duidelijk de bal speelde. Het presentje werd wel dankbaar uitgepakt en verzilverd door topscorer Marinus Wolters. Halverwege de tweede helft tekende aanvoerder Joost Minkjan op aangeven van Wesley Zwoferink, voor de gelijkmaker. Ondanks een aantal goede kansen voor Hector en een rode kaart, na twee keer geel, voor een Barbaros-speler, bleef het bij 2-2 op sportpark ’t Doesgoor. Daar is volgende week GFC de tegenstander van sv Hector in een stadsderby boordevol belangen voor beide ploegen.