John Westerik geeft beslissende cijfers na laatste derby

Het is aan John Westerik. De oud eerste-speler van vv Twenthe krijgt de lastige taak om komende zondag de cijfers te bepalen in de laatste wedstrijd die meetelt in het ‘Sport Inn-Derbyplayer of the Year-klassement’ tussen Hector en GFC.  Na de zesde Goorse derby wordt ook bekend wie de winnaar is geworden en de nieuwe wisselbokaal in ieder geval een jaar in huis heeft. De nu 33-jarige John Westerik, uitbater van het succesvolle café Johny’s in het Goorse stadshart, maakte in 1999 zijn debuut in het eerste elftal van vv Twenthe onder leiding van trainer Ate Relker.

Johnwesterik4

De technicus beleefde zijn hoogtepunt zeven jaar later toen hij promoveerde naar de tweede klasse door in een bloedstollende beslissingswedstrijd in Laren, Wijhe ’92 te kloppen. Westerik stopte in 201o maar besloot zich twee jaar later toch weer beschikbaar te stellen voor het vlaggenschip van de Goorse Tricolores. Daar was in 2013 de degradatie naar de vierde klasse, een dieptepunt. Een jaar later stopte hij definitief en ging lager voetballen. Op dit moment speelt hij nog in het zaterdagelftal van vv Twenthe en het eerste zaalteam. Daarnaast is Westerik een wielerkenner wat zich in 2014 uitbetaalde in de winst in de Goorse Tourpoule (foto).

Johnwesterik1

In het Sport Inn Derbyp[layer of the Year-klassement is Twenthe-middenvelder Michiel Wijnbergen de koploper tot nu toe met 27,7 punten gevolgd door zijn ploeggenoot Jasper Groothuis met een punt minder. Maar of zij ook in de top drie zullen eindigen is maar zeer de vraag, daar ze al zijn uitgespeeld in dit klassement en er spelers van andere Goorse clubs redelijk kort achter zitten die zondag nog punten kunnen verdienen. Zo heeft Hector-doelman Daniël Kolbe nu al 22,5 punten en GFC-er Thijs Moormann, evenals Hector-middenvelder Joost Minkjan, 21 punten.

De uitreiking van de prijzen vindt plaats ongeveer een uur na afloop van de derby van komende zondag op sportpark ’t Doesgoor.