John Westerik geeft beslissende cijfers na laatste derby

Het is aan John Westerik. De oud eerste-speler van vv Twenthe krijgt de lastige taak om komende zondag de cijfers te bepalen in de laatste wedstrijd die meetelt in het ‘Sport Inn-Derbyplayer of the Year-klassement’ tussen Hector en GFC.  Na de zesde Goorse derby wordt ook bekend wie de winnaar is geworden en de nieuwe wisselbokaal in ieder geval een jaar in huis heeft. De nu 33-jarige John Westerik, uitbater van het succesvolle café Johny’s in het Goorse stadshart, maakte in 1999 zijn debuut in het eerste elftal van vv Twenthe onder leiding van trainer Ate Relker.

Johnwesterik4

De technicus beleefde zijn hoogtepunt zeven jaar later toen hij promoveerde naar de tweede klasse door in een bloedstollende beslissingswedstrijd in Laren, Wijhe ’92 te kloppen. Westerik stopte in 201o maar besloot zich twee jaar later toch weer beschikbaar te stellen voor het vlaggenschip van de Goorse Tricolores. Daar was in 2013 de degradatie naar de vierde klasse, een dieptepunt. Een jaar later stopte hij definitief en ging lager voetballen. Op dit moment speelt hij nog in het zaterdagelftal van vv Twenthe en het eerste zaalteam. Daarnaast is Westerik een wielerkenner wat zich in 2014 uitbetaalde in de winst in de Goorse Tourpoule (foto).

Johnwesterik1

In het Sport Inn Derbyp[layer of the Year-klassement is Twenthe-middenvelder Michiel Wijnbergen de koploper tot nu toe met 27,7 punten gevolgd door zijn ploeggenoot Jasper Groothuis met een punt minder. Maar of zij ook in de top drie zullen eindigen is maar zeer de vraag, daar ze al zijn uitgespeeld in dit klassement en er spelers van andere Goorse clubs redelijk kort achter zitten die zondag nog punten kunnen verdienen. Zo heeft Hector-doelman Daniël Kolbe nu al 22,5 punten en GFC-er Thijs Moormann, evenals Hector-middenvelder Joost Minkjan, 21 punten.

De uitreiking van de prijzen vindt plaats ongeveer een uur na afloop van de derby van komende zondag op sportpark ’t Doesgoor.

Gerelateerde berichten

  • Twenthe favoriet in eerste derby19 september 2015 Twenthe favoriet in eerste derby De eerste Goorse derby van dit seizoen tussen vv Twenthe en sv Hector kent morgen in de thuisploeg de torenhoge favoriet. De Tricolores maakten indruk in de eerste twee duels die werden […]
  • Hans Jebbink rapporteur bij vierde Goorse voetbalderby29 januari 2016 Hans Jebbink rapporteur bij vierde Goorse voetbalderby Hans Jebbink is de rapporteur bij de vierde Goorse voetbalderby in dit seizoen tussen sv Hector en vv Twenthe in het Sport Inn Derbyplayer of the Year-klassement, georganiseerd door deze […]
  • Bert Relker rapporteur bij Hector-Twenthe25 maart 2016 Bert Relker rapporteur bij Hector-Twenthe Bert Relker mag komende maandag de cijfertjes geven tijdens de stadsderby tussen sv Hector en vv Twenthe in het kader van het Derbyplayer of the Year-klassement van Goorsnieuws.nl. De nu […]
  • Hector-Markelo zondag een uur eerder13 januari 2016 Hector-Markelo zondag een uur eerder De inhaalwedstrijd tussen sv Hector en Sportclub Markelo begint zondagmiddag al om 13.00 uur. Het duel is een uur vervroegd vanwege de traditionele playbackshow bij de groen-witten. Die […]
  • Jimenez rapporteur bij derby29 oktober 2015 Jimenez rapporteur bij derby Manuel Jimenez is komende zondag de rapporteur bij de tweede Goorse derby in het nieuwe seizoen tussen GFC en vv Twenthe. De 43-jarige oud-speler van Hector beoordeelt de spelers voor het […]