GFC moet en Hector mag in Goorse stadsderby

“Het is heel simpel. We moeten winnen om er nog een mooi seizoen van te maken.” zegt GFC-trainer Romano Lammertink aan de vooravond van de laatste Goorse derby van het seizoen tegen Hector. “Het kan een prachtige voetbalmiddag worden met mooi weer, veel publiek en hopelijk de punten voor ons.” Het weer kan volgens de Goorse oefenmeester wel een rol gaan spelen, zeker na rust. “Het wordt warm en dus kan het aanslag worden op de conditie maar daar heeft Hector ook last van.”

Romano3Romano Lammertink

GFC is aan een uitstekende reeks bezig en dus zal aan het strijdplan van de laatste weken niet veel veranderen. “Daar hebben we punten mee gehaald dat laten we dat zo al zal Kevin Heuvelink niet vanaf het begin starten maar dat was de afgelopen weken ook zo.” De sterkhouder heeft een kniekwetsuur en is niet in staat om de volle negentig minuten te spelen. “Maar als hij erin komt scoort hij ook vaak dus als daarin ook niets veranderd is het goed.”

GFCHectorheuvelinkKevin Heuvelink, hier in duel met Menno de Leeuw van Hector

Bij zijn collega Mark Dijkstra is de druk toch minder omdat zijn ploeg zelfs bij een nederlaag nog een nacompetitie-ticket kan hebben. Dit als Emos, concurrent voor de derde plek, punten laat liggen tegen Rood Zwart. “Dat zien wij toch anders. Dit is een derby en die willen wij winnen, hoe dan ook. We hebben er dit seizoen vijf gespeeld en daaruit 15 punten behaald. Die laatste drie willen we ook. Ik hoop dat mijn ploeg geleerd heeft van afgelopen zondag (2-2 thuis tegen Barbaros red.) Toen was het voor rust niet goed. Na rust wel. Dat moeten we de hele wedstrijd laten zien. Er volop kletsen, dan zijn we op ons best.” aldus Dijkstra die het zondag, om verschillende redenen, moet doen zonder Lars Nobbe, Michael Reijnenberg en Wesley Zwoferink. Daartegenover staat de terugkeer van Rick Biesemaat.

markdijkstraMark Dijkstra

Dijkstra hoopt op een heerlijke voetbalmiddag met het publiek als grote winnaar. “Hier moet je van genieten. Iedereen dacht voor de competitie dat de kaarten wel geschud zouden zijn op dit moment en dat de derby niet veel meer om het lijf zou hebben. Moet je kijken hoe het er nu voorstaat. Belangen aan alle kanten. Dat is toch prachtig.”

Twenthe speelt komende zondag thuis tegen Enschedese Boys en heeft nog steeds kans op de titel. De Goorse Tricolores moeten winnen en hopen op puntenverlies van koploper Sportclub Enschede dat thuis tegen Barbaros speelt. Mocht Twenthe niet winnen dan kan Sportclub, bij winst, zondag al de kampioens-vlag hijsen. De ploeg van trainer Michiel Mensink, die kan beschikken over een fitte selectie, zal de punten niet kado krijgen aangezien Enschedese Boys nog in aanmerking komt voor rechtstreekse degradatie. “We hebben het niet meer in eigen hand en ik ga ervan uit dat we nacompetitie spelen omdat ik denk dat Sportclub Enschede de laatste twee wedstrijden wel gaat winnen. Is dat niet zo en wij doen dat wel dan is dat bonus. Zo reĆ«el moet je zijn.” aldus trainer Michiel Mensink.

michielmensink3Michiel Mensink

Gerelateerde berichten

  • Het is vijf voor twaalf voor GFC1 april 2017 Het is vijf voor twaalf voor GFC De weken van de waarheid komen er aan voor GFC. De ploeg van trainer Romano Lammertink staat na de nederlaag van vorige week tegen koploper Barbaros op de voorlaatste plaats in de vierde […]
  • Ruumpol in de basis bij GFC3 december 2016 Ruumpol in de basis bij GFC Simon Ruumpol start morgen in het basisteam van GFC in het thuisduel tegen hekkensluiter Rietmolen. GFC heeft het tot nu lastig in de vierde klasse B en dat komt niet in de laatste plaats […]
  • Twenthe favoriet in eerste derby19 september 2015 Twenthe favoriet in eerste derby De eerste Goorse derby van dit seizoen tussen vv Twenthe en sv Hector kent morgen in de thuisploeg de torenhoge favoriet. De Tricolores maakten indruk in de eerste twee duels die werden […]
  • ‘Hector krijgt het moeilijk, Twenthe en GFC subtoppers’4 september 2015 ‘Hector krijgt het moeilijk, Twenthe en GFC subtoppers’ Het nieuwe voetbalseizoen in het nieuwe seizoen in de vierde klasse B is aanstaande met de duels van Hector, Twenthe en GFC komende zondag tegen respectievelijk Barbaros, Avanti en […]
  • Hector wil stap omhoog zetten, Twenthe voor cruciaal duel15 oktober 2016 Hector wil stap omhoog zetten, Twenthe voor cruciaal duel Het was de tweede seizoenszege voor Hector afgelopen zondag tegen TVO en dat smaakt naar meer. Na een forse nederlaag en drie gelijke spelen wonnen de groen witten weer eens en dat biedt […]