GFC moet en Hector mag in Goorse stadsderby

“Het is heel simpel. We moeten winnen om er nog een mooi seizoen van te maken.” zegt GFC-trainer Romano Lammertink aan de vooravond van de laatste Goorse derby van het seizoen tegen Hector. “Het kan een prachtige voetbalmiddag worden met mooi weer, veel publiek en hopelijk de punten voor ons.” Het weer kan volgens de Goorse oefenmeester wel een rol gaan spelen, zeker na rust. “Het wordt warm en dus kan het aanslag worden op de conditie maar daar heeft Hector ook last van.”

Romano3Romano Lammertink

GFC is aan een uitstekende reeks bezig en dus zal aan het strijdplan van de laatste weken niet veel veranderen. “Daar hebben we punten mee gehaald dat laten we dat zo al zal Kevin Heuvelink niet vanaf het begin starten maar dat was de afgelopen weken ook zo.” De sterkhouder heeft een kniekwetsuur en is niet in staat om de volle negentig minuten te spelen. “Maar als hij erin komt scoort hij ook vaak dus als daarin ook niets veranderd is het goed.”

GFCHectorheuvelinkKevin Heuvelink, hier in duel met Menno de Leeuw van Hector

Bij zijn collega Mark Dijkstra is de druk toch minder omdat zijn ploeg zelfs bij een nederlaag nog een nacompetitie-ticket kan hebben. Dit als Emos, concurrent voor de derde plek, punten laat liggen tegen Rood Zwart. “Dat zien wij toch anders. Dit is een derby en die willen wij winnen, hoe dan ook. We hebben er dit seizoen vijf gespeeld en daaruit 15 punten behaald. Die laatste drie willen we ook. Ik hoop dat mijn ploeg geleerd heeft van afgelopen zondag (2-2 thuis tegen Barbaros red.) Toen was het voor rust niet goed. Na rust wel. Dat moeten we de hele wedstrijd laten zien. Er volop kletsen, dan zijn we op ons best.” aldus Dijkstra die het zondag, om verschillende redenen, moet doen zonder Lars Nobbe, Michael Reijnenberg en Wesley Zwoferink. Daartegenover staat de terugkeer van Rick Biesemaat.

markdijkstraMark Dijkstra

Dijkstra hoopt op een heerlijke voetbalmiddag met het publiek als grote winnaar. “Hier moet je van genieten. Iedereen dacht voor de competitie dat de kaarten wel geschud zouden zijn op dit moment en dat de derby niet veel meer om het lijf zou hebben. Moet je kijken hoe het er nu voorstaat. Belangen aan alle kanten. Dat is toch prachtig.”

Twenthe speelt komende zondag thuis tegen Enschedese Boys en heeft nog steeds kans op de titel. De Goorse Tricolores moeten winnen en hopen op puntenverlies van koploper Sportclub Enschede dat thuis tegen Barbaros speelt. Mocht Twenthe niet winnen dan kan Sportclub, bij winst, zondag al de kampioens-vlag hijsen. De ploeg van trainer Michiel Mensink, die kan beschikken over een fitte selectie, zal de punten niet kado krijgen aangezien Enschedese Boys nog in aanmerking komt voor rechtstreekse degradatie. “We hebben het niet meer in eigen hand en ik ga ervan uit dat we nacompetitie spelen omdat ik denk dat Sportclub Enschede de laatste twee wedstrijden wel gaat winnen. Is dat niet zo en wij doen dat wel dan is dat bonus. Zo reĆ«el moet je zijn.” aldus trainer Michiel Mensink.

michielmensink3Michiel Mensink