GFC gelukkige winnaar door late strafschop in derby

GFC heeft de stadsderby tegen Hector met 0-1 gewonnen. Een strafschop, ver in blessuretijd, bracht de beslissing. Lex Ditzel werd bij het wegdraaien in het 16-metergebied vastgehouden waarna scheidsrechter De Lange de bal op de stip legde. Kevin Heuvelink faalde niet en bezorgde daarmee GFC de zege. Het duel op sportpark ’t Doesgoor ontvlamde nooit echt en leek na een matte vertoning op 0-0 af te stevenen, tot aan de 96e minuut toen de penalty werd toegekend.

HectorGFC5

Na een gelijk opgaand begin ontwikkelde GFC overwicht wat resulteerde in een goede mogelijkheid voor Olaf Siegers. Na een goede lange bal van doelman Dennis Vorkink stuitte hij op die andere keeper, Daniël Kolbe. In de tiende minuut werd Thiemo Steenman gevaarlijk. Na een goede passeer-actie in het 16-metergebied was zijn schot te zwak en een simpele prooi voor de Hector-goalie. Na een kwartier zagen de toeschouwers op het zonovergoten sportpark Doesgoor de eerste kans voor de thuisploeg. Joeri Wenderman loste een schot. Weer stond doelman Vorkink zijn mannetje. Daarna ontspon een duel met weinig doelkansen een licht overwicht voor GFC. Dat veranderde in de laatste tien minuten van de eerste helft toen Hector aandrong. Unal Kel, spelend bij absentie van Lars Nobbe, stuitte op de keeper waardoor de beide ploegen met 0-0 de kleedkamer opzochten voor de rust.

HectorGFC6

In het tweede bedrijf gebeurde aanvankelijk niet veel maar werd Hector wel sterker. Cristian Haverslag slalomde in de 22e minuut de 16 binnen en leek een grote kans te creëren maar zijn actie strandde uiteindelijk in schoonheid. Na een half uur was de beste kans van de wedstrijd voor Unal Kel. Het was weer Haverslag die de bal na een mooie actie panklaar legde maar doordat Thijs Moormann zich voor de bal wierp werd het schot geblokt. De grootste kans voor GFC was voor invaller Daan Zweers. In de 41e minuut had hij vrije doorgang tot in de doelmond. De aanvaller schoot echter voorlangs. In de derde minuut van de blessuretijd kreeg Hector een vrije trap op de 16-meter die door Cristian Haverslag net naast werd geschoten. Een minuut later kreeg Hector-aanvoerder Joost Minkjan zijn tweede geel van de wedstrijd na vasthouden en kon inrukken met rood. Twee minuten later viel de beslissing toen de uitstekend ingevallen Kevin Heuvelink, doelman Daniël Kolbe kansloos liet vanaf elf meter.

HectorGFC7

GFC doet met de driepunter uitstekende zaken in de derde periode in deze vierde klasse B. De ploeg van Romano Lammertink is daarin nu koploper na het verlies van Rood Zwart vandaag tegen Emos (2-3). GFC kan de nacompetitie volgende week veilig stellen in de thuiswedstrijd tegen het reeds gedegradeerde Neede. Hector moet winnen uit bij Buurse voor de derde plek, of hopen puntenverlies van de nummer vier Emos, om ook deel te kunnen nemen aan de play offs. Doordat vv Twenthe vandaag twee punten verspeelde gaat die ploeg ook naar de nacompetitie waardoor de kans groot is dat alle drie Goorse ploegen zich plaatsen voor het toetje van de deze competitie.

Foto’s: Jeroenfotografie.nl