Hector stelt nacompetitie veilig met winst in Buurse

Hector heeft zich vanmiddag in en tegen Buurse geplaatst voor de nacompetitie om promotie naar de derde klasse. De ploeg van trainer Mark Dijkstra won na een late goal van Marinus Wolters met 1-2. In de nacompetitie treft Hector RSC uit Rossum, dat vierde eindigde in de vierde klasse A en op basis daarvan ook een periodetitel won. Hector speelt zondag eerst een uitwedstrijd en speelt een week later thuis. In de wedstrijd tegen Buurse zag het er lang niet naar uit dat Hector met een driepunter huiswaarts zou keren. De groen witten begonnen goed aan de wedstrijd maar de tegenstander ontwikkelde een overwicht in het tweede gedeelte van het eerste bedrijf. Dat resulteerde vlak voor rust in de openingstreffer voor de thuisploeg. 1-0 was ook de ruststand.

Buursehector1 In de tweede helft, waarin Mark Dijkstra zijn elftal iets anders neerzette, had Hector wel veel balbezit maar echte grote kansen werden niet gecreƫerd. Tot tien minuten voor tijd toen Rick Biesemaat de bal voor zijn voeten kreeg vanuit een scrimmage en goed raak schoot. In de blessuretijd kwam de bal na een lange pass bij Tom van Middendorp die de bal goed breed legde op spits Marinus Wolters die vanaf 16 meter de bal hard langs de keeper schoot en daarmee zijn ploeg de winst bezorgde. Achteraf bleek dat Hector ook met een nederlaag de nacompetitie zou hebben bereikt doordat vv Twenthe zijn sportieve plicht vervulde en concurrent Emos op 2-2 hield. Buurse is na vandaag gedegradeerd naar de vijfde klasse. Hector sluit de competitie af met een derde plek. De groen witten haalden 47 punten uit 26 wedstrijden. Hector wint ook de derde periodetitel met 20 punten uit de laatste negen duels.