Goorse FC Twente-supporters vol woede en ongeloof

De beslissing van de KNVB om FC Twente terug te zetten naar de Jupiler League is ook bij de Goorse FC Twente-supporters ingeslagen als een bom. Via de diverse social media uiten zij hun ongenoegen op deze zwarte dag voor de Twentse voetbaltrots. Ook voorzitter André Nijmeijer van SV Goor, de Goorse supportersvereniging van de Enschedese club, begrijpt niet veel van de maatregel. “Dit hadden we niet verwacht. Het zijn de supporters die nu echt de dupe worden van het wanbeleid van mensen die nu niet meer bij de club zijn.” Toch zitten er volgens de preses en tevens uitbater van het Goorse supporterscafé Buddy’s, ook positieve kanten aan de gedwongen degradatie.

Andrenijmeijerfctwente“We kunnen in ieder geval weer mee gaan doen om de prijzen. Dat was voorlopig niet gelukt in de eredivisie. FC Twente degradeerde in het begin van de jaren ’80 ook. Daar zijn we ook overheen gekomen.” Al verwacht hij wel dat de clubleiding zich niet zomaar neerlegt bij de forse strafmaatregel van de voetbalbond. “Er zal ongetwijfeld gekeken worden of dit allemaal zomaar kan maar ik ga er ook vanuit de KNVB hier ook heel goed over na heeft gedacht.” Nijmeijer vreest niet dat de gang naar de Jupiler League consequenties zal hebben voor het ledenaantal van de Goorse supportersvereniging. “We zijn daarin wel stabiel met iets meer dan 300 leden. Dat aantal nam in de goeie jaren met onder meer het kampioenschap in 2010, toe en ook weer af toen de ‘succes-supporters’ ook weer afhaakten. De leden van nu zullen echt wel naar de wedstrijden blijven gaan.” André Nijmeijer werd ook geïnterviewd op NPO Radio 2. Dat gesprek is HIER terug te luisteren.

buddysfctwentecafeFC Twente-café Buddy’s aan de Deldensestraat

Gerelateerde berichten

  • Goorse supportersclub FC Twente verwacht geen terugloop1 mei 2018 Goorse supportersclub FC Twente verwacht geen terugloop De degradatie van FC Twente uit de vaderlandse eredivisie is ook in een groot deel van Goor hard aangekomen. Goor is van oudsher een FC Twente-bolwerk en heeft al jaren een florerende […]
  • Goorse FC Twente-fans reageren verslagen op uitspraak rechter10 juni 2016 Goorse FC Twente-fans reageren verslagen op uitspraak rechter De Goorse supporters van FC Twente, voor een groot deel verenigt in de supportersvereniging SV Goor hebben verslagen gereageerd op de uitspraak van de rechter die vandaag bepaalde dat de […]
  • Rondje Goor voor scheidende FC Twente-directeur8 september 2021 Rondje Goor voor scheidende FC Twente-directeur De Supportersvereniging SV Goor van FC Twente heeft maandagavond met de overhandiging van een fles 'Rondje Goor' afscheid genomen van algemeen directeur Paul van der Kraan. Dat gebeurde […]
  • SV Goor organiseert pre-kampioensparty19 april 2019 SV Goor organiseert pre-kampioensparty Goor is in de ban van de aanstaande titel van FC Twente. De Tukkers spelen op Tweede Paasdag de kampioenswedstrijd tegen Jong AZ, maar wanneer Sparta Rotterdam vanavond op het eigen […]
  • Winterbarbecue SV Goor bij Café Buddy’s8 januari 2019 Winterbarbecue SV Goor bij Café Buddy’s Na het succes van een jaar geleden organiseert SV Goor, de plaatselijke supportersvereniging van FC Twente, komende vrijdag 11 januari wederom een winterbarbecue bij Café Buddy's. […]